Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Snabblån

Vi på Credway har privatlån som vi är stolta över, hos oss lånar du både enkelt och förmånligt. När du gör en ansökan om ett lån hos oss får du oftast pengarna på bankkontot samma dag. Våra lån är ett alternativ till snabblån. På Credway kan du låna tryggt eftersom du har möjlighet att försäkra ditt lån hos oss.

Ett alternativ till snabblån
Ansök och få svar idag.
Månadsränta:
217 kr


Månadsränta: 2,17 %, högsta effektiva årsränta: 29,33 %. Se detaljerad återbetalningsplanÅterbetalningstid från 61 dagar upp till 76 månader. Du kan närsomhelst välja att förtidsinlösa lånet. Vi har inga avgifter förutom ränta. Prisexempel: Låna 10 000 kr och betala tillbaka 10 242 kr efter 30 dagar. 

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån där du snabbt får besked på din låneansökan och där du som kund får pengarna utbetalda oftast samma dag som ansökan är godkänd. Ett snabblån har vanligtvis ett lånebelopp från 500 kronor och upp till 10 000 kronor. Credway har inte snabblån men erbjuder privatlån där du kan låna belopp på upp till 30 000 kronor. Snabblån kommer ursprungligen från begreppet sms lån​ som introducerades i Sverige under mitten av 2000-talet. I takt med att marknaden utvecklades så blev begreppet "snabblån" allt mer vedertaget och idag finns det många aktörer som erbjuder olika typer av snabblån som exempelvis minilån och microlån. Vi på Credway har inte smslån eller snabblån utan erbjuder våra kunder privatlån med bra ränta och tydliga villkor. Lånar du till exempel 2 000 kr från Credway och betalar tillbaka efter 30 dagar så blir räntekostnaden 43 kr. 

Har Credway snabblån?

Vi på Credway har inte snabblån, vi erbjuder våra kunder privatlån. Våra lån har en bra ränta samt en generös och flexibel återbetalningsperiod. Med hjälp av våra digitala tjänster kan du själv styra ditt lån på vår hemsida under mina sidor eller via vår Credway app. Du kan enkelt logga in med ditt BankID och därifrån kan du bland annat ansöka om lån och reglera din återbetalning. Vår kundtjänst har självklart generösa öppettider för att underlätta för dig om du behöver hjälp eller har några frågor. När du tar ett lån hos oss kan du även välja att försäkra ditt lån. Ingen vet hur framtiden ser ut och vilka händelser vi kommer att ställas inför. Därför vill vi ge våra låntagare möjlighet att välja till en försäkring som kan stiga in och underlätta om någonting skulle hända dig.

Hur är Credways lån jämfört med snabblån?

När du tar ett snabblån kan du antingen skicka ett SMS till en långivare som innehåller dina personuppgifter samt hur mycket du vill låna, eller så kan du ansöka om ett snabblån på nätet. Om du har ett konto hos oss på Credway kan du på egen hand hantera dina lån online när som helst på dygnet. Du kan på ett enkelt sätt ansöka om lån eller ökad kredit samt se dina fakturor och välja hur vi vill betala av ditt lån. Har du ett beviljat lånebelopp kan du välja själv när och hur mycket av lånet som du vill använda, och du kan med några få knapptryck föra över pengarna till ditt vanliga bankkonto. Vår tjänst skapar en otrolig flexibilitet som gör att du när som helst och var som helst kan ha en god översikt på dina lån, utbetalningar och inbetalningar. När du ska använda vår tjänst kan du antingen logga in med ditt BankID på nätet via vår hemsida eller använda vår app, Credways app är anpassad och finns för både Android och iPhone användare.

När får jag privatlånet från Credway?

När du har ansökt om lån hos oss och du har fått det beviljat betalas pengarna oftast ut under samma dag, men det beror lite på vilken bank du har. Har du angett att pengarna ska föras över till ditt kontokort på Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken når pengarna vanligtvis dig under samma dag. Har du ett konto på en annan bank betalas pengarna oftast ut nästkommande bankdag.

Ansök nu

Undersök möjlighet till kreditskydd vid snabblån och andra lån

Snabblån kan ha olika räntor beroende på vilken snabblån aktör som tillhandahåller lånet. Om du har tagit ett snabblån eller ett annat lån och något oförutsägbart skulle hända som gör att du inte kan betala tillbaka det du lånat, kan situationen bli problematisk för dig. Ett snabblån liksom alla andra lån som man tar kan leda till påminnelseavgifter och räntor som på sikt kan orsaka skulder och dra med sig framtida problem. Om du ska ta ett snabblån eller ett annat lån är det bra att höra sig för om den du lånar ifrån erbjuder ett kreditskydd som kan hjälpa dig om du skulle bli sjuk och inte ha möjlighet att betala tillbaka. Vi på Credway vet att livet är föränderligt och att ingenting är självklart. Att vi som människor ständigt utmanas genom livet när vi möts av svårigheter eller drabbas av större kriser och förluster. När det oförutsägbara händer vill vi att du ska känna dig trygg med att dina lån hos oss inte kommer att skena iväg. Av den anledningen erbjuder vi alla som ansöker om lån hos oss möjlighet till att teckna en försäkring. Den är till för att skydda dig om du skulle råka ut för något som gör att du inte kan betala dina fakturor. Om du exempelvis skulle bli arbetslös eller drabbas av en sjukdom som leder till att du förlorar din inkomst, kan Credways kreditskydd gå in och ta över din betalning. Med vårt kreditskydd kan du sova gott och känna dig trygg när allt annat i livet kanske stormar. 

Så ansöker du om lån

Du kan ansöka om lån via vår hemsida eller ladda ner vår Credway app till din Android eller iPhone. Tycker du att det är smidigare att ringa, kan du självklart ansöka om lån direkt via telefon genom att ringa vår kundtjänst.

  •  Online
  • Telefon
  •  Credway app
Ansök nu

Snabblån med bra kundservice, är det viktigt?

När du ska ta ett snabblån eller något annat typ av lån kommer du med all sannolikhet att någon gång komma i kontakt med långivarens kundtjänst. Många kanske inte tänker på att en engagerad kundtjänst är en viktigt del när du lånar pengar. Det är till kundtjänsten som du i första hand kommer att vända dig om du har frågor eller funderingar gällande dina lån eller om du stöter på problem. Det är därför viktigt att du som kund känner att du får stöd, blir lyssnad på och får svar på dina frågor av dem. En bra kundtjänst är en ovärderlig hjälp som bidrar till ökad trygghet när du tar ett snabblån eller något annat lån. Om du ska ta ett snabblån är det alltid en bra ide att ta kontakt med långivarens kundtjänst för att ställa lite frågor och få en känsla av dem. Du kommer snabbt att få en uppfattning av hur de jobbar, hur deras service är och hur de bemöter dig som kund. Kundtjänsten påvisar många gånger företagskulturen eftersom personalen på kundservice ofta avspeglar resten av företaget. Om du av någon anledning skulle vara osäker på företaget där du tänker ta snabblån är det ännu viktigare att du ser till att kontakta deras kundtjänst för att få en känsla av hur de är.  Vi på Credway som erbjuder våra kunder privatlån vet att det kan uppstå många funderingar kring lån och avbetalningar. Därför är vi måna om att ha en kundtjänst med generösa öppettider för att du snabbt ska kunna få svar på dina frågor. Vi finns här för dig och hjälper dig gärna om problem eller andra saker skulle uppstå, vi har även en frågor & svar sida med användbar information som du kan ta del av på vår hemsida. 

Credway skiljer sig från snabblån

Vi på Credway vill att låntagaren har full kontroll på sitt lån hos oss och har skräddarsytt våra tjänster med användaren i fokus.

Så fungerar Credway

1. Ansök om en kreditlimit på upp till 30 000 kr.

2. Gör uttag via din telefon, dator eller surfplatta direkt till bankkontot.

3. Varje månad väljer du själv hur mycket du vill betala tillbaka. Månadsräntan är alltid 2,17 % på det beloppet du tagit ut.

Hur fungerar ett snabblån?

Ett snabblån är ett enkelt lån där du kan låna mindre summor med pengar. Det rör sig vanligtvis om belopp mellan femhundra kronor och upp till tio tusen kronor. Det som är allra mest utmärkande med snabblån är som namnet antyder, snabba lån. Om du skulle ansöka om ett snabblån får du efter en mycket kort tid ett besked om ditt lån är beviljat eller inte. Blir din låneansökan beviljad, får du sedan pengarna på ditt konto vanligtvis under samma dag som snabblånet blivit godkänt. När snabblån var en ny tjänst på marknaden gjordes ansökan om lån med hjälp av en telefonen och genom att skicka iväg ett sms till långivaren. Smset skulle innehålla uppgifter om låntagaren som exempelvis personnummer, mejl och adress. Även uppgifter och hur mycket lån som var aktuellt att låna samt till vilket kontonummer pengarna ska betalas ut till skulle finnas med i smset. Idag fungerar snabblån via sms fortfarande på liknande sätt, men i och med digitaliseringen har andra vägar för att ta ett snabblån blivit vanligare. Många väljer idag att ansöka om snabblån på nätet istället för att ta snabblån via sms. Vi på Credway är en aktör som erbjuder privatlån och vi gillar ny teknik och har med hjälp av tekniska innovationer tagit fram en tjänst där du kan låna pengar på ett smidigt sätt. Det enda du behöver göra för att ansöka om ett lån hos oss är att logga in med ditt BankID på vår hemsida och därefter göra en låneansökan med några enkla knapptryck. Du kan även ladda ner Credways app och ansöka om lån på så sätt. Via vår app eller hemsida kan du sedan när som helst och var som helst hantera ditt lån hos oss. Från att göra uttag och ansöka om utökad kreditgräns till att hantera dina fakturor och återbetala. Känner du inte för att logga in via internet kan du självklart ansöka om lån via telefon genom att ringa vår kundtjänst.

Snabblån – hur fungerar det med kreditupplysningar?

Alla långivare måste enligt lag göra en kreditkontroll på låntagaren som de ska låna ut pengar till. Det kan variera mellan vilken kreditkontroll som används vid snabblån och andra lån.

När du ansöker om ett privatlån hos Credway görs en kreditkontroll genom vår samarbetspartner Creditsafe. Credway erbjuder privatlån med en fast månadsränta på 2,17%. Om du exempelvis lånar 1000 kronor under 30 dagar betalar du endast 22 kronor i ränta. Vi har inte några dolda avgifter eller uppläggningsavgifter och hos oss lånar du tryggt. 

Ansök nu

Vad är skillnaden mellan snabblån och smslån?

Det finns ett uttryck som säger “kärt barn har många namn” och många namn är något som verkligen stämmer in på snabblån. Dessa snabblån har genom åren varit mycket populära och flera aktörer har utvecklat liknande tjänster med små och i vissa fall knappt märkbara skillnader. Snabblånen har sedan marknadsförts under nya namn för att verka unika och dra till sig uppmärksamhet, trots att det egentligen är samma sak som tidigare snabblån. Namn som smslån och telefonlån är vanliga och ofta förekommande benämningar som ryms under begreppet snabblån. Även namn som internetlån eller korttids krediter är samma sak som snabblån. Man kan säga att ordet snabblån har blivit ett samlingsnamn som idag används för att beskriva olika typer av lån som går snabbt att få.

Snabblån, minilån eller mikrolån?

Minilån och mikrolån är olika begrepp för samma typ av lån. Båda fungerar på samma sätt som ett snabblån när det gäller ansökningstid och utbetalningstid. Men alla tre har olikheter och det som skillnader dem åt är främst hur mycket du kan låna hos de olika lån tjänsterna. Hos vissa långivare kan du ta mikrolån på 50 kronor, men de vanligaste lånebeloppen är dock mellan 500 till 1000 kronor. För minilån och snabblån är maxgränsen för vad du får låna högre och kan innefatta lån på flera tusen. Det är alltså storleken på beloppet som avgör om det är ett snabblån, minilån eller mikrolån. Vi på Credway har inte snabblån eller de andra lånen utan erbjuder istället privatlån till en bra ränta.

Privatlån eller snabblån?

Om du funderar på att ta ett snabblån, minilån eller microlån är det bra om du jämför olika lån och deras prisbilder med varandra. Vi på Credway erbjuder ett alternativ till snabblån. Hos oss lånar du pengar till en bra ränta och du får oftast pengar på kontot samma dag som din låneansökan blivit beviljad. Våra lån är smidig eftersom det är du själv som bestämmer hur mycket eller hur lite lån du vill ta och hur och när du vill återbetala. När du lånar hos oss kan du vara trygg och lugn med att du inte kommer att drabbas av några dolda avgifter eller andra otrevliga överraskningar. Hos oss lånar du med andra ord alltid tryggt. 

Betala tillbaka som du vill

Hos oss kan du alltid välja hur du vill betala tillbaka på ditt lån. Du kan delbetala varje månad eller när som helst välja att betala tillbaka hela lånebeloppet. Om du exempelvis lånar mellan 1000 kronor och upp till 5000 kronor är det lägsta månadsbeloppet som du ska betala 250 kronor. På Credways aviseringsplan kan du läsa med om delbetalning.

Ansök nu

Vad är fördelarna med ett snabblån?

Ett snabblån är bra att använda sig av om du har en utgift som du måste betala och som du inte har täckning för på ditt bankkonto. Det är enkelt och bra att använda sig av ett snabblån om du endast vill låna små belopp och mindre summor med pengar. De vanliga bankerna lånar vanligtvis inte ut små och tillfälliga lånebelopp och därför är snabblån eller Credways privatlån bra alternativ när du bara behöver låna lite pengar. När du ansöker om ett privatlån hos Credway och får din ansökan beviljad har du ofta dina lånade pengar samma dag. Tidsaspekten är även en av de stora fördelarna med snabblån. Om du tar ett snabblån är det även här vanligt att du får pengarna på ditt konto samma dag som du ansökt om ditt snabblån.  

Vad är nackdelarna med ett snabblån?

Det finns alltid risker med smålån och snabblån eftersom det är lån som är relativt lättillgängliga att få. Det kan i värsta fall leda till att ett impulsivt beteende utvecklas. Det kan exempelvis vara så att du börjar gå mer på känsla genom att handla först och tänka sen. Respekten för pengarnas värde är också någonting som kan minska och ibland försvinna när du ofta tar snabblån eller andra mindre lån. För en del individer kan det vara svårare att hantera snabblån och andra små lån än för andra. För de som har det tufft och kämpar med sin ekonomi kan små lån och snabblån innebära mer problem om de inte har möjlighet att betala tillbaka. Vi på Credway är måna om att våra låntagare lånar ansvarsfullt och vill inte att någon av våra kunder ska drabbas av problem. Vi jobbar därför aktivt med att försöka urskilja när en person har svårigheter med sin ekonomi. När en ny eller tidigare kund ansöker om lån hos oss börjar vi med att göra en kreditupplysning och gör en noggrann bedömning av låntagarens ekonomi och  betalningsförmåga. Om den tänkta låntagaren har lånat av oss tidigare tar vi också med det i bedömningen när vi beslutar om lånet eller kredit höjningen ska beviljas eller inte. Om du själv känner att du har problem med ditt förhållningssätt och beteende när det kommer till lån kan du vända dig till din kommun för rådgivning och hjälp. Om du har ett privatlån hos oss och får problem är vi tacksamma om du berättar om din situation så att vi har möjlighet att hjälpa dig.

Varför är räntan på snabblån högre än för bolån?

Det som gör att snabblån i vissa fall kan ha en högre ränta än andra lån som exempelvis ett bostadslån är belånings tiden. Vid ett banklån med lägre ränta får banken in en mindre summa varje månad i räntekostnader men under lång tid, vilket banken tjänar pengar på i längden. Ett snabblån har ofta en kort belåningstid vilket gör att långivaren måste ta ut en högre ränta för att det ska vara lönsamt att låna ut pengar. Om du ska ta ett lån som du vill betala tillbaka under en längre tidsperiod är snabblån inte ett bra alternativ för dig. Snabblån har vanligtvis en återbetalningstid på två veckor eller upp till en månad. Den korta belåningstiden medför en högre ränta vilket gör att det ofta inte är värt att låna under en länge tid. Om du vill ta ett lån och betala tillbaka pengarna under en längre period bör du se över andra lånealternativ. Credway kan var ett alternativ till snabblån. Våra privatlån har en bra ränta och en flexibel återbetalningsperiod där du själv kan välja när och hur mycket du vill betala tillbaka på ditt lån.

Låna hos Credway - våra lånekrav

För att få ta lån hos ska du uppfylla våra lånekrav, oss måste du ha fyllt 20 år och vara bokförd i Sverige. Vi kan godkänna lån trots betalningsanmärkning och tar ställning till din ansökan genom att göra en noggrann bedömning utifrån din betalningsförmåga.    

  •  Från 20 år
  • Inga skulder
  •  Bokförd i Sverige
Ansök nu

Kan alla ta snabblån?

Alla som vill låna pengar och exempelvis ska ta ett snabblån måste göra en låneansökan hos den tänkta långivaren. När du lämnat in din ansökan gör banken eller kreditgivaren en kreditupplysning på dig för att kontrollera vad du har för kreditstatus. Vid en kreditupplysning kan långivaren se dina ekonomiska förutsättningar och om du har några betalningsanmärkningar eller dylikt. Varje bank och kreditgivare utgår från upplysningen och gör sedan en individuell bedömning av dina ekonomiska möjligheter och din förmåga att betala tillbaka ditt snabblån. Banker hanterar och lånar dagligen ut stora summor pengar som går till bland annat bostadslån eller fritidslån. Av den anledningen har bankerna fler och högre krav på personer som ansöker om lån än exempelvis en långivare som erbjuder snabblån.

Snabblån trots betalningsanmärkning?

Har du inte en fast anställning eller om du har en betalningsanmärkning är chanserna för att få låna pengar hos en bank begränsade. Ett snabblån där det handlar om mindre pengar som lånas ut är ofta lättare att få beviljat. Men det betyder inte att alla som ansöker om ett snabblån får låna pengar. När du ansöker om ett privatlån hos oss på Credway genomför vi en kreditupplysning via Creditsafe, därefter gör vi en helhetsbedömning av din betalningsförmåga. Vi på Credway vet att en betalningsanmärkning inte behöver betyda att du är oansvarig som låntagare. Om du har en gammal betalningsanmärkning men vi ser att din ekonomi är stabil kan vi ha överseende och i bästa fall bevilja dig ett lån hos oss. Lämna in din låneansökan till oss för bedömning eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Ta lån trots betalningsanmärkning?

Vi vet att en betalningsanmärkning inte behöver betyda att du är en oansvarig låntagare eller har dålig ekonomi. När du ansöker om lån hos oss på Credway, gör vi alltid en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. Hos oss kan du i många fall låna med betalningsanmärkning.

Ansök nu

Nya regler för snabblån

När snabblån kom till Sverige i början av 2000-talet blev snabblånen snabbt kända för sina höga räntor. I extrema fall har snabblån haft räntesatser på tusen procent, det var ganska sällsynt men räntor på femtio procent var på den tiden förekommande. Förutom räntan på snabblånen tillkom även startavgifter, kostnader för hemskickad faktura och i många fall dolda avgifter. Skulle du missa att betala tillbaka ditt snabblån i rätt tid kunde påföljden bli en dyr påminnelseavgift. Människor har genom åren blivit skuldsatta för att de av olika anledningar inte har betalat tillbaka deras snabblån i tid. Det kunde i värsta fall resultera i betalningsanmärkningar som sedan begränsade dem senare i livet. På grund av de negativa konsekvenserna som snabblånen orsakade i början av 2000-talet tog riksdagen till med hårdhandskarna. I september 2018 trädde en ny lag i kraft som innebär att det från och med nu blir olagligt att erbjuda snabblån med en ränta som överstiger 40%. Lagen innefattar även att det måste finnas ett kostnadstak för hur mycket snabblån och andra lån får kosta låntagaren totalt. Det innebär att kostnader för räntor och andra avgifter som hör till lånet alltså inte får överstiga lånets totala kostnad. Om du exempelvis tar ett snabblån på 1000 kronor får kostnaderna inte bli mer än själva lånebeloppet, om ett snabblån skulle ha dolda avgifter och hög ränta kan inte låntagaren bli skyldig att betala mer är 2000 kronor till långivaren. Krav har också ställts på marknadsföringen kring snabblån som uppmanar till varsamhet vid reklam och kampanjer. Detta beslut har tagits för att förhindra impulsivitet och att folk tar snabblån utan att de har tänkt igenom sitt beslut. Vi på Credway är glada för de nya reglerna som nu förändrar marknaden för snabblån och gör det tryggare för låntagare att låna pengar.

Möt våra kunder

Vi värdesätter våra kunder och lyssnar mer än gärna till vad de har att säga om våra lån. 

Träffa fler kunder

Låna enkelt

Hör gärna av dig

Om du har några frågor angående Credways lån är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst via telefon, mejl eller chatt.

Tel: 08-363 773
Mejl: kundtjanst@credway.se
Gå hit för att chatta.

Tillgängliga varje dag

Vardagar: 07.00 - 21.00
Helger: 10.00 - 18.00

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...