Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Månadsränta:

SMS lån – Allt du behöver veta

Vi på Credway förklarar vad sms lån är och berättar även om våra egna privatlån. Hos oss på Credway kan du lån pengar på ett enkelt sätt och vi har förmånliga lån med bra villkor. När du ansöker om ett lån på Credway får du oftast pengarna på ditt konto samma dag. Ansöker du nu får du dessutom ett besked direkt på din skärm. Det kostar ingenting att ansöka om lån hos oss.

Förmånligt alternativ till sms lån med bra ränta
Priser från 22 kr/månad
Månadsränta:
217 kr


Månadsränta: 2,17 %, högsta effektiv årsränta: 29,33 %. Se detaljerad återbetalningsplanÅterbetalningstid från 61 dagar upp till 76 månader. Du kan närsomhelst välja att förtidsinlösa lånet. Prisexempel: Låna 10 000 kr och betala tillbaka 10 242 kr efter 30 dagar. 

Vad är ett sms lån?

Sms lån är en låneform som förknippas med lägre lånebelopp och en snabb hantering av låneansökan. Namnet "sms lån" kommer från att man tidigare ansökte om denna typ av lån genom att skicka ett SMS till långivaren. Nuförtiden sker istället hela ansökningsprocessen online och man legitimerar sig ofta med hjälp utav mobilt Bank-ID. Funktionellt kan sms lån jämföras med snabblån, som också tillhör en liknande lånekategori.

Förutom lägre belopp och en snabb hantering skiljer sig inte smslån så mycket från mer traditionella större lån. Alla långivare inom snabblåne-segmentet måste stå under tillsyn av Finansinspektionen och genomföra en omfattande och seriös kreditprövning av varje ansökan som kommer in.

Erbjuder Credway sms lån?

Credway erbjuder inte sms lån, men har ett utbud av lån som våra kunder tycker fungerar som ett alternativ till sms lån. I jämförelse med sms lån har våra lån generellt en lägre ränta och en längre återbetalningstid än ett sms lån. Det betyder att du själv kan välja när och hur mycket du vill återbetala på ditt lån. På Credway är vi måna om våra kunder och erbjuder också ett kreditskydd på våra lån om någonting skulle hända dig som kund. Kommunikationen är således av betydelse. Vi strävar efter en god kommunikation med våra kunder och erbjuder en bra support som du kan nå under generösa öppettider. Du når oss genom telefon, chatt eller e-post.

När du lånar pengar via Credway görs en kreditupplysning genom Creditsafe.

Är Credways lån snabbare än ett sms lån?

Om du har ett konto hos oss kan du enkelt ta lån, höja din kreditgräns eller göra uttag med vår Credway app och på vår hemsida. Ett sådant konto får du när du ansöker om ett lån för första gången och får en kredit beviljad. Därefter kan du på egen hand logga in och administrera dina lån och krediter i “Mina sidor”. Eftersom du kan göra allting själv online är det hela enkelt och ett konceptet som kan jämföras med enkelheten att administrera ett sms lån. När du ansöker om ett lån hos oss kan du få svar på din låneansökan direkt i din mobil. Om du är ny som kund hos oss och har ditt bankkonto på någon av de största bankerna som Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken betalar vi ut pengarna till dig oftast samma dag. Tänk på att det kan förekomma avvikelser, särskilt om du ansöker på en röd dag eller en helgdag. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du är osäker och behöver hjälp med svar på dina frågor. Kom ihåg att vi finns här för att hjälpa dig.

När får jag pengarna?

När din låneansökan blir beviljad betalar vi ut pengarna. Om du har konto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken har du pengarna på kontot oftast samma dag som du fått din ansökan är godkänd. För övriga banker betalas pengarna ut oftast nästkommande bankdag.

Ansök nu

Trygghetsskillnader mellan sms lån och våra lån

Smslån är vanligtvis lån som har en högre ränta och där du lånar pengar under en kortade period, idag finns alternativ till sms lån att välja bland. Vi på Credway har inte smslån, men vi erbjuder dock privatlån till bra räntekostnad och utan några dolda avgifter eller uttagsavgifter. Vi tycker att det ska vara tryggt att låna pengar och därför erbjuder vi dig som kund möjlighet att lägga till kreditskydd när du ansöker om lån hos oss. Kreditskyddet är en försäkring som du kan teckna på ditt lån som skyddar dig om du skulle bli sjuk, arbetslös eller avlida. Skulle det oförutsägbara hända eller olyckan vara framme går Credways kreditskydd helt enkelt in och tar över din avbetalning. På det sättet kan du alltid känna dig trygg när du lånar hos oss.

Fördelar och nackdelar med SMS lån

Om du vänder dig till en bank för ansöka om ett vanlig banklån är ofta ansökningsprocessen tidskrävande, och det tar vanligtvis flera dagar innan pengarna som du ansökt om utbetalas till ditt bankkonto. Fördelen med sms lån är att det är ett lättillgängligt lån där du kan få pengar på ditt konto oftast samma dag som du ansökt om lånet. Det kan var smidigt att använda sig av ett smslån om något oförutsägbart skulle hända. Nackdelen med sms lån är att smslån vanligtvis har högre ränta och kortare återbetalningstid än andra lån. Villkoren för sms lån kan också många gånger vara otydliga och dolda avgifter kan förekomma om du inte ser upp. Generellt sätt kan man säga att det både finns bra och dåliga sms lån och utöver det finns det idag även andra alternativ till sms lån.

På Credway kan du ansöka om ett lån när du vill. Hemsidan är öppen varje dag, och beroende på när du ansöker om ditt lån finns också möjlighet att få pengarna utbetalda samma dag. Det tar mindre än tre minuter att genomföra en låneansökan och vi ger dig svar direkt.

Byt ut ditt sms lån och låna på Credway

Credway har lån som är enkla och flexibla. Månadsräntan är alltid 2,17 %. Lånar du 1 000 kr i 30 dagar kostar det därför bara 22 kr. 

 • En av de billigaste konsumentlånen i Sverige
 • Utbetalningar varje dag
Ansök nu

Du är i trygga händer

När du ansöker om att låna pengar på Credway så kan du räkna med att vara i trygga händer. Vi värnar om din integritet och erbjuder en bra kundservice som du kan nå via chatt, telefon och e-post. För att låna pengar gör du först en ansökan på vår hemsida. Därefter gör vi en kreditupplysning via Creditsafe och inhämtar data för att göra en individuell prövning. Nyfiken? Kontakta oss så berättar vi mer. Det tar bara några minuter att fylla i ett ansökningsformulär. 

Sms lån och kreditupplysningar

Varje gång som du ansöker om exempelvis ett sms lån, bolån eller privatlån genomför långivaren en kreditupplysning för att försäkra sig om att du som låntagare inte har några betalningsanmärkningar. UC och Creditsafe är några av de största aktörerna i Sverige. När du ansöker hos oss tar en kreditupplysning via Creditsafe. Vill du veta mer om hur våra upplysningar fungerar kan du kontakta vår support eller läsa mer på vår supportsida. 

Du är helt anonym

Ingen annan förutom du själv kan se att du ansökt om ett lån hos oss. Vi samarbetar med Creditsafe när vi gör kreditupplysningar och behandlar alla personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Om du vill få din kopia på kreditupplysningen digitalt istället för på post kan du ansluta dig till den digitala brevlådan kivra. Dina fakturor kommer till den e-postadress du uppgett i ansökningsprocessen. Vill du hellre ha dina fakturor i brevlådan kan du kontakta vår kundtjänst så löser vi det.

 • Kreditupplysning genom Creditsafe
 • Låna anonymt
Ansök nu

Sms lån eller privatlån, vad är skillnaden?

Det finns många olika lån som erbjuds av banker och kreditgivare som samlas under olika termer. Namn som ofta förekommer är sms lån, snabblån, blancolån och privatlån. Det är vissa skillnader mellan dem men de är samtidigt väldigt lika, alla dessa lån är så kallade lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet betyder att långivaren inte har något som kan säkerhetsställa att de kommer att få tillbaka sina utlånade pengar om du skulle vägra att betala. Ett lån utan säkerhet innebär också att du själv bestämmer vad de lånade pengarna ska användas till. Lån med säkerhet kan exempelvis vara ett bostadslån där pengarna används för att köpa en bostad. Eftersom bostaden du köper har ett värde på bostadsmarknaden har banken din bostad som säkerhet. Om du inte skulle kunna betala av ditt lån kan banken sälja bostaden och på så sätt få tillbaka sina utlånade pengar. Det som skiljer sms lån och snabblån mellan privatlån och blancolån är lånetiden och räntan. Sms lån och snabblån har ofta en lite högre ränta och en kort återbetalningstid på några veckor och upp till en månad. Privatlån och blancolån är lån med lägre ränta och där utbetalningsperioden är mer flexibel och kan sträcka sig över några år. Vi på Credway har inte sms lån eller snabblån utan erbjuder istället dig som kund privatlån på dina villkor. Hos oss bestämmer du när, var och hur du vill låna och under vilken tidsperiod du vill betala tillbaka ditt lån på.

Delbetala ditt lån hos oss

Varje månad väljer du om du vill delbetala eller slutbetala ditt lån. Om du lånar från 1000 kr upp till 5000 kr är lägsta månadsbelopp att betala alltid 250 kr. Det fungerar på samma sätt som med ett vanligt kreditkort. Se Credways aviseringsplan för mer information angående lägsta månadsbelopp.

 • Delbetala ditt lån
 • Slutbetala när du vill
Ansök nu

Är sms lån och andra lån avdragsgillt?

När du tar ett lån eller sms lån tillkommer i de allra flesta fall en räntekostnad som du betalar till din bank eller kreditgivare och vid årets slut kan du deklarera den summan. Det är vanligt att många deklarerar sina bostadslån eller fritidslån men faktum är att du även kan deklarera sms lån, krediter och andra lån utan säkerhet.
Om du exempelvis har ett sms lån som du betalar ränta på får du dra av 30 procent av räntekostnaden vid deklarationen, avdragsgill ränta gäller för räntor upp till 100 000 kronor. För räntekostnader som överstiger 100 000 kronor får du göra avdrag med 21 procent. Genom att deklarera och dra av räntan på dina eventuella sms lån och krediter kan du spara pengar. Se över din inkomstdeklaration när du får den och säkerställ att dina sms lån eller andra lån finns förtryckta på deklarationen. I de flesta fall lämnar banker och kreditgivare över dina uppgifter automatiskt till skatteverket. Men du bör ändå vara uppmärksam eftersom inte alla kreditgivare gör detta, och då måste du själv fylla i uppgifterna för att kunna få ränteavdraget. När du lånar hos oss på Credway behöver du inte bekymra dig för din deklaration, vi ser till att dina uppgifter delges skatteverket och att rätt ränta deklareras.

Varför har sms lån högre ränta än andra lån?

I och med att du kan ta ett smslån utan att ha en fast inkomst innebär det en större risk för långivaren som lånar ut pengar. Att sms lån ibland har en högre ränta beror också på att sms lån ofta är små och betalas tillbaka efter två veckor och upp till en månad. Det skulle helt enkelt inte vara lönsamt för företag som tillhandahåller sms lån att låna ut pengar till en lägre ränta. Utöver det har många långivare inom sms lån lagt till olika avgifter som exempelvis startavgift, betalningsavgift och fakturaavgift som också höjt kostnaderna för sms lån. Vi på Credway erbjuder inte våra kunder några sms lån, vi har istället privatlån med en bra månadsränta från 2,17 % och en återbetalningstid på mellan 5 till 72 månader. Men du kan självklart betala tillbaka pengarna som du lånat hos oss tidigare om du vill. Det är du som bestämmer hur du vill lägga upp din återbetalningstid.

Finns det smslån utan ränta?

Idag är det mindre vanligt att långivare erbjuder räntefria smslån men det var en vanligare företeelse tidigare under sms lånens storhetstid. De långivare som under den tiden lockade med räntefria sms lån hade istället andra dolda avgifter och tilläggskostnader som inte alltid var så tydliga för kunden vid lånetillfället. Även om det är ovanligt finns det än i dag aktörer på marknaden som erbjuder räntefria smslån. Om du funderar på att ingå ett avtal och ta ett sms lån bör du vara uppmärksam och se över avtalet noggrant så att det inte tillkommer avgifter som du inte har räknat med. Om långivaren även har sms lån med ränta kan du försöka bilda dig en uppfattning om lånets villkor och avgifter. Jämför sedan smslånen med varandra, det ger ofta insikter och indikationer på om priserna för sms lånet utan ränta är rimlig. Ska du låna pengar idag finns det andra typer av lån som ett alternativ till sms lån. På Credway kan du låna pengar på ett tryggt sätt, vi har bra och tydliga villkor utan några dolda avgifter och erbjuder dessutom har du möjlighet att försäkra ditt lån hos oss. 

Hur ansöker jag?

Du ansöker enklast direkt via vår hemsida. Hela låneprocessen sköts då helt online och du får svar direkt.

Det är också möjligt att ringa in till vår kundtjänst och ansöka direkt i telefonen. Du når oss på 08-363 773.

 • Ansök via telefon
 • Ansök online
Ansök nu

Bra att veta när du tar ett sms lån

Att ta ett större lån eller ett sms lån är något som de allra flesta människor gör en eller flera gånger i livet. Sms lån är ett lättillgänglig lån som enkelt ger dig pengarna på ditt bankkonto, av den anledningen är det viktigt att du noggrant tänker igenom ditt beslut. En god sak är att i första hand fundera över om du verkligen behöver ta ett sms lån. Eftersom ett sms lån är så pass enkelt att ta finns risken att bli för impulsiv och att du använder ditt sms lån för att konsumera och köpa saker som du egentligen inte behöver. Tänk igenom om du verkligen måste ta ett sms lån för att köpa den där tröjan, eller och om du kan vänta tills du får din nästa lön. Men det absolut viktigaste att tänka på är om du kommer ha möjlighet att betala tillbaka ditt sms lån under utsatt återbetalningstid. 

Ta sms lån eller andra lån med betalningsanmärkning?

Innan du blir beviljad ett sms lån eller andra lån vänder sig långivaren till ett kreditupplysningsföretag och begär ut en kreditupplysning om dig för att kontrollera om du har några betalningsanmärkningar. Detta är en vanlig procedur som används av de flesta låneaktörer när du som konsument vill låna pengar. Viktigt att känna till är att det finns ett flertal kreditupplysningsföretag, även privata. En betalningsanmärkning indikerar på att låntagaren kan vara mindre pålitlig eftersom den någon gång misslyckats med att betala in sin faktura i tid. De flesta långivare underkänner direkt låneansökningar från personer som har betalningsanmärkningar eftersom de anser att det är en större risk att låna ut pengar till dem. Sms lån kan vara enklare att få om du har en betalningsanmärkning eftersom det ofta handlar om mindre lånebelopp, men även här kan det vara svårt att få lån. Vi på Credway vet att en betalningsanmärkning inte behöver betyda att du är en oansvarig låntagare. Därför gör vi alltid en individuell och noggrann helhetsbedömning utifrån din betalningsförmåga när vi fattar beslut. Om du har en betalningsanmärkning och vill ta reda på hur dina möjligheter till att ta lån ser ut kan du kontakta oss eller lämna in en låneansökan för bedömning.

Kan jag låna med betalningsanmärkningar?

Ja, att ha en betalningsanmärkning betyder inte per automatik att man har en dålig återbetalningsförmåga. Vi genomför en individuell kreditprövning på alla som ansöker. Läs mer om att låna med betalningsanmärkningar.

 • Låna med anmärkningar  
 • Svar direkt i skärmen
Ansök nu

Vad blir konsekvenserna av obetalda smslån och andra lån?

Det första som händer om du inte skulle betala tillbaka ditt sms lån är att du kommer att få en påminnelseavgift hemskickad till dig. Om du inte betalar fakturan med påminnelseavgiften kommer den gå vidare i kravhanteringen och rapporteras till kronofogden, och då kan ditt obetalda sms lån i värsta fall leda till en betalningsanmärkning. Vissa företag använder sig av inkasso medan andra vänder sig till kronofogdemyndigheten direkt. En betalningsanmärkning innebär ofta stora och negativa konsekvenser eftersom det medför att du får svårare att ingå olika avtal och kontrakt, du kan exempelvis nekas bostadslån på grund av din betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning följer efter dig under en treårsperiod och kan under hela den tiden bidra med olika problem i din vardag.

Det är därför viktigt att du tänker igenom ditt beslut innan du tar ett sms lån eller något annat lån. Se över hur dina ekonomiska möjligheter ser ut idag och hur du tror att den kommer att vara i framtiden, säkerställ att du kommer kunna betala tillbaka ditt sms lån utifrån en aviseringsplan när det är dags. Om det oförutsägbara trots allt skulle hända och du får problem med din ekonomi kan du vända dig till din kommun där du bor, de kan ge dig stöd i form av rådgivning när du hamnat i en svår ekonomisk situation. Du bör också höra av dig till långivaren och tala om hur din situation se ut och informera dem om att du har svårt att betala tillbaka ditt sms lån. Långivaren kan i bästa fall hjälpa till med att lägga upp en ny plan för hur du ska betala tillbaka smslånet. Har du lånat av oss på Credway och har svårigheter med att betala tillbaka är vi tacksamma om du hör av dig till oss så fort som möjligt så att vi kan hjälpa dig.

Så undviker du återbetalningsproblem när du tar sms lån

För att undvika att hamna i en obekväm ekonomisk situation är det en god ide att ha en sparbuffert, oavsett om du planerar att ta ett sms lån, privatlån eller inget lån alls. Det är helt enkelt en buffert för oförutsägbara utgifter som kan uppkomma och som du kan använda till att betala av dina sms lån, fasta avgifter och andra lån med. Det kan vara svårt och ibland kännas tråkigt att spara, men ett bra sätt för att komma igång med ditt sparande är att börja med att lägga undan några hundralappar i månaden. Då märks inte ditt sparande så mycket på din vardagliga ekonomi och du kommer kunna bygga upp ett sparkapital övertid. När du vet att du har en sparbuffert som du kan använda om livet skulle ta nya oväntade vändningar kommer du känna dig tryggare och lugnare i din vardag.

Våra lånekrav

För att ansöka om lån hos Credway behöver du ha fyllt 20 år. Utöver våra lånekrav om ålder genomför våra kredithandläggare alltid en noggrann kreditprövning för att kunna avgöra om du kan betala tillbaka ditt lån.

Ansök nu

Snabblån och smslån – så började det

Första steget mot snabblån och sms lån

Sms lån eller de snabblån som vi ser idag har sitt ursprung från USA och uppkom under den kraftiga finanskrisen som drabbade landet och dess befolkning under år 1929. Finanskrisen och den följande börskraschen var ett hårt slag mot ekonomin och tidsperioden för när detta varade fick namnet “Den stora depressionen”. Under krisen fick personer med arbete och fast inkomst möjlighet att låna små summor med pengar, det underlättade för dem som tillfälligt hade ett ökat tryck på sin ekonomi. De betalade sedan tillbaka pengarna som de lånat när de fick sin nästa lön, därav benämndes och fick den här typen av snabblån sitt namn, payday loan eller “lönedags-lån” som är den svenska översättningen.

Ny teknik möjliggjorde sms lån och snabblån

Sms lån blev snabbt populärt i takt med att mobilteknologin utvecklades. När allt fler började använda mobiltelefon, skapades en tjänst med hjälp av den nya tekniken som gjorde det möjligt för privatpersoner att låna via sms. Det blev starten för de populära sms lånen och innebar ett mer flexibelt, enklare och snabbare sätt att låna. Förut hade man behövt boka in ett möte med långivaren på deras kontor men nu kunde man istället ansöka om pengar genom att skicka iväg textmeddelande på telefonen. Långivaren ville att smslånet skulle innehålla personuppgifter, bankuppgifter samt hur mycket eller lite pengar man ville låna, när smset var skickat fick man sedan svar och slutbesked efter en kort stund. Om ansökan beviljades av långivaren kunde pengarna betalas ut på kontot oftast under samma dag som ansökan gjordes. Det enkla tillvägagångssättet genom att skriva en kort ansökan via sms samt den korta ansökningsprocessen med snabba svar var revolutionerande. Men det mest utmärkande med sms lån var att det oftast var möjligt att få pengarna på bankkontot redan samma dag som ansökan hade genomförts.

Då kom sms lån till Sverige

I och med det stora genomslaget som sms lån tjänsten fick i USA fanns potential och goda förutsättningar för att det även skulle finnas en marknad på andra platser, och konceptet spreds till många olika delar av världen. Under 2006 nådde konceptet med sms lån den svenska marknaden och gjorde det möjligt för svenskarna att börja ta små lån på ett enklare och framför allt snabbare sätt. Idag är sms lån inte lika hett som det var under storhetstiden i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Nu har digitaliseringen istället öppnat nya vägar och skapat andra alternativ till sms lån.

Nya regler vid sms lån

Sms lån har i perioder haft mer eller mindre dåligt rykte på grund av sms lån aktörer som tagit ut höga räntor på sina utlånade pengar och inte informerat kunden om tillkommande avgifter. Tidigare kunde långivare ta ut vilken ränta de ville men från och med 1 september 2018 har marknaden för sms lån och snabblån reglerats i Sverige för att få bort dessa aktörer.

Smslån och den nya digitaliseringen

I och med den omfattande digitaliseringen som har vuxit fram de senaste åren har sms lånen fått konkurrens av andra typer av lånetjänster. Bland annat har olika appar eller internettjänster utvecklats och idag lånar de flesta direkt via nätet. Credway är ett av de företag som är i framkant när det gäller digitala privatlån, vi har en egen app som du lätt kan ladda ner till din android eller iphone och sedan logga in med ditt bankid. Där kan du sedan ansöka om lån och få svar på din låneansökan direkt i mobilen.

Behöver du ett lån idag?

Vad kostar ett smslån?

Sms lån kan ha olika effektiva räntor beroende på vilken aktör som erbjuder sms lånet, jämför olika lån med varandra för att hitta ett sms lån med en bra ränta. Credway har inte sms lån utan erbjuder istället privatlån med en effektiv ränta på 29,33 % och en månadsränta på 2,17 %.

Hur bra är sms lån?

Smslån är varken sämre eller bättre än andra typer av lån. Det finns både fördelar och nackdelar med ett smslån. En tydlig fördel är att du ofta får pengarna under en och samma dag och ansökan sker helt online. Som alltid när du behöver ett lån ska du ta hänsyn till vilken ränta lånet har, hur lång återbetalningstiden är eller till exempel om långivaren använder sig av UC.

Hur tar man ett smslån?

Oftast fungerar det som så att du ansöker om ett sms lån via långivarens hemsida från din mobil, dator eller surfplatta. I din låneansökan lämnar du in uppgifter angående vem du är och hur din ekonomi ser ut. Därefter genomför långivaren en kreditprövning. Ser allting bra ut får du ett meddelande via sms eller mejl om att du är godkänd och pengarna betalas sedan ut till ditt konto. 

Hur många sms lån kan man ta?

Vanligtvis kan du högst ha ett smslån per långivare. Innan du funderar på att ta flera lån ska du alltid noggrant tänka igenom hur din återbetalningsförmåga ser ut. 

Är sms lån säkert?

Ja, smslån är säkert. Credways privatlån är också säkert och behandlar alla dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varför tar man smslån?

Det finns flera olika anledningar till att man behöver ta ett litet lån. I många fall handlar det om oväntade utgifter som till exempel en tandläkarräkning. Vi tycker aldrig att det är en bra idé att låna för att konsumera. Om man ändå bestämmer sig för att göra det ska man alltid se till så att man vet med sig att man kan betala tillbaka lånet.

Vad händer med obetalda smslån?

Om du tar ett smslån och inte betalar din faktura så kommer du få en påminnelsefaktura. Vanligtvis tillkommer det då en påminnelseavgift utöver fakturabeloppet. Om du väljer att inte betala påminnelsefakturan så finns det en risk att din faktura hamnar hos inkasso.

Att inte betala en faktura för ett smslån skiljer sig inte mot om du till exempel skulle strunta i att betala din mobilräkning. Det är aldrig en bra idé att inte betala en faktura eftersom det kan leda till negativa konsekvenser för din privatekonomi. Om du får en betalningsanmärkning kan det till exempel bli svårare för dig att teckna mobilabonnemang i framtiden.

Smslån på helger?

Du kan ansöka om sms lån på helgen. Credways privatlån kan du också ansöka om på helgerna.

Hur legitimerar jag mig?

När du ansöker om ett lån behöver du alltid legitimera dig. Detta gör du enklast med e-legitimation eller mobilt BankID. Saknar du e-legitimation så finns det andra sätt att bevisa vem du är. I ansökningsprocessen väljer du då alternativet "legitimera mig senare" så kommer vår kundtjänst kontakta dig.

Hos oss lånar du tryggt - våra kunder berättar

Jenny, Skebobruk

"Det går enkelt att ansöka om ett lån och pengarna betalas ofta ut samma dag, det är även lätt att betala tillbaka".

Katarina, Deje

"Det är så skönt att man kan betala tillbaka i sin egen takt. Jag är helnöjd!"

Erica, Luleå

"Låg ränta, alltid hjälpsamma och en väldigt bra och enkel hemsida".

Malin, Mölndal

"Snabba svar, låg ränta och möjligheten att kunna få lån även om du har en betalningsanmärkning".

Låna enkelt hos Credway

Hör gärna av dig

Om du har några frågor angående Credways privatlån kan du kontakta vår kundtjänst via telefon, mejl eller chatt.

 • Telefon: 08-363 773
 • Mejl: kundtjanst@credway.se
 • Chatta med oss

Tillgängliga varje dag

Vardagar: 07.00 - 21.00
Helger: 10.00 - 18.00

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...