Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:
Smslån med svar direkt
Priser från 24 kr
Månadsränta:
242 kr


Månadsränta: 2,42 %, högsta effektiv årsränta: 33,18 %. Se detaljerad återbetalningsplanÅterbetalningstid från 61 dagar upp till 76 månader. Du kan närsomhelst välja att förtidsinlösa lånet. Vi har inga avgifter förutom ränta. Prisexempel: Låna 10 000 kr och betala tillbaka 10 242 kr efter 30 dagar. 

Smslån utan UC

Credways smslån är Sveriges billigaste och mest flexibla. Månadsräntan är alltid 2,42 %. Lånar du 1 000 kr i 30 dagar kostar det därför bara 24 kr. Det finns inga dolda avgifter. Dessutom lånar du alltid utan UC.

  • Billigaste smslånet i Sverige
  • Utbetalningar varje dag till alla banker

Delbetala ditt lån

Varje månad väljer du om du vill delbetala eller slutbetala ditt lån. Om du lånar från 1000 kr upp till 5000 kr är lägsta månadsbelopp att betala alltid 250 kr. Det fungerar på samma sätt som med ett vanligt kreditkort. Se Credways aviseringsplan för mer information angående lägsta månadsbelopp.

  • Delbetala ditt lån

Du är helt anonym

Ingen annan förutom du själv kan se att du ansökt om ett smslån hos oss. Vi behandlar alla personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen.

Dessutom samarbetar vi med Creditsafe när vi tar en kreditupplysning, och inte med UC. Det betyder att din kreditvärdighet inte påverkas när du ansöker om ett lån hos oss.

Om du vill få din kopia på kreditupplysningen digitalt istället för på post kan du ansluta dig till den digitala brevlådan Kivra.

  • Smslån utan UC
  • Låna anonymt

När kommer pengarna?

När din låneansökan blir beviljad betalar vi ut pengarna direkt. Om du har konto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken har du pengarna på kontot inom 30 min.

Om du har konto hos en annan bank och blir beviljad innan 13:30 på vardagar kommer pengarna in på kontot samma dag.

mer om utbetalningar

Hur ansöker jag?

Du ansöker enklast om smslån direkt via vår hemsida. Hela låneprocessen sköts då helt online och du får svar direkt.

Det är också möjligt att ringa in till vår kundtjänst och ansöka direkt i telefonen. Du når oss på 08-363 773.

  • Ansök via telefon
  • Ansök online

Våra lånekrav

För att ansöka om smslån hos Credway behöver du ha fyllt 18 år. Utöver det kravet genomför våra kredithandläggare alltid en noggrann kreditprövning för att kunna avgöra om du kan betala tillbaka ditt smslån.

Kan man låna med betalningsanmärkningar?

Ja, att ha en betalningsanmärkning betyder inte per automatik att man har en dålig återbetalningsförmåga. Vi genomför en individuell kreditprövning på alla som ansöker. Läs mer om att låna med betalningsanmärkningar.

  • Låna med anmärkningar

Vad är ett smslån?

Smslån är en låneform som förknippas med lägre lånebelopp och en snabb hantering av låneansökan. Namnet "smslån" kommer från att man tidigare ansökte om denna typ av lån genom att skicka ett SMS till långivaren. Nuförtiden sker istället hela ansökningsprocessen online och man legitimerar sig ofta med hjälp utav mobilt Bank-ID.

Förutom lägre belopp och en snabb hantering skiljer sig inte smslån så mycket från mer traditionella större lån. Alla långivare inom snabblåne-segmentet måste stå under tillsyn av Finansinspektionen och genomföra en omfattande och seriös kreditprövning av varje ansökan som kommer in.

Vad kostar ett smslån?

Smslån brukar vanligtvis ha en väldigt hög effektiv ränta. Ibland upp emot flera tusen procent. Credways smslån har en effektiv ränta på 33,18 % och en månadsränta på 2,41 %. Vilket gör oss till det mest prisvärda smslånet på marknaden. Jämför gärna Credway med andra långivare

Hur bra är sms lån?

Smslån är varken sämre eller bättre än andra typer av lån. Det finns både fördelar och nackdelar med ett smslån. En tydlig fördel är att du ofta får pengarna snabbt och ansökan sker helt online. Som alltid när du behöver ett lån ska du ta hänsyn till hur hög ränta lånet har, hur lång återbetalningstiden är eller till exempel om långivaren använder sig av UC.

Hur tar man ett smslån?

Oftast fungerar det som så att du ansöker om ett smslån via långivarens hemsida från din mobil, dator eller surfplatta. I din låneansökan lämnar du in uppgifter angående vem du är och hur din ekonomi ser ut. Därefter genomför långivaren en kreditprövning. Ser allting bra ut får du ett meddelande via sms eller mejl om att du är godkänd och pengarna betalas sedan ut till ditt konto. 

Hur många sms lån kan man ta?

Vanligtvis kan du högst ha ett smslån per långivare. Innan du funderar på att ta flera lån ska du alltid noggrant tänka igenom hur din återbetalningsförmåga ser ut. 

Är sms lån säkert?

Ja. Credway behandlar alla dina personuppgifter enligt PUL (personuppgiftslagen). Dessutom kan ingen annan se att du ansökt om ett lån hos oss eftersom vi samarbetar med Creditsafe och inte UC när vi tar en kreditupplysning.

Varför tar man smslån?

Det finns flera olika anledningar till att man behöver ta ett litet lån. I många fall handlar det om oväntade utgifter som till exempel en tandläkarräkning. Vi tycker aldrig att det är en bra idé att låna för att konsumera. Om man ändå bestämmer sig för att göra det ska man alltid se till så att man vet med sig att man kan betala tillbaka lånet.

Vad händer med obetalda smslån?

Om du tar ett smslån och inte betalar din faktura så kommer du få en påminnelsefaktura. Vanligtvis tillkommer det då en påminnelseavgift utöver fakturabeloppet. Om du väljer att inte betala påminnelsefakturan så finns det en risk att din faktura hamnar hos inkasso.

Att inte betala en faktura för ett smslån skiljer sig inte mot om du till exempel skulle strunta i att betala din mobilräkning. Det är aldrig en bra idé att inte betala en faktura eftersom det kan leda till negativa konsekvenser för din privatekonomi. Om du får en betalningsanmärkning kan det till exempel bli svårare för dig att teckna mobilabonnemang i framtiden.

Hör gärna av dig

Om du har några frågor angående Credways smslån kan du kontakta vår kundtjänst via telefon, mejl eller chatt.

Tel: 08-363 773
Mejl: kundtjanst@credway.se
Gå hit för att chatta.

Tillgängliga varje dag

Vardagar: 07.00 - 21.00
Helger: 10.00 - 18.00

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...