Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Månadsränta:

Sms lån – Allt du behöver veta

Vi på Credway vågar påstå att våra lån är ett bättre alternativ till sms lån. Hos oss lånar du pengar genom ett enkelt och förmånligt lån med bra villkor. När du ansöker om ett lån på Credway får du vanligtvis pengarna på ditt konto inom en timme, beroende på vilken bank du har. Ansöker du nu får du dessutom ett besked direkt på din skärm. Det kostar ingenting att ansöka om lån hos oss.

Bättre än ett smslån – med förmånligare ränta
Priser från 22 kr/månad
Månadsränta:
217 kr


Månadsränta: 2,17 %, högsta effektiv årsränta: 29,33 %. Se detaljerad återbetalningsplanÅterbetalningstid från 61 dagar upp till 76 månader. Du kan närsomhelst välja att förtidsinlösa lånet. Vi har inga avgifter förutom ränta. Prisexempel: Låna 10 000 kr och betala tillbaka 10 242 kr efter 30 dagar. 

Vad är ett smslån?

Smslån är en låneform som förknippas med lägre lånebelopp och en snabb hantering av låneansökan. Namnet "smslån" kommer från att man tidigare ansökte om denna typ av lån genom att skicka ett SMS till långivaren. Nuförtiden sker istället hela ansökningsprocessen online och man legitimerar sig ofta med hjälp utav mobilt Bank-ID. Funktionellt kan sms lån jämföras med snabblån, som också tillhör en liknande lånkategori.

Förutom lägre belopp och en snabb hantering skiljer sig inte smslån så mycket från mer traditionella större lån. Alla långivare inom snabblåne-segmentet måste stå under tillsyn av Finansinspektionen och genomföra en omfattande och seriös kreditprövning av varje ansökan som kommer in.

Erbjuder Credway sms lån?

Credway erbjuder inga sms lån, men har ett utbud av lån som våra kunder tycker fungerar som ett bättre alternativ till sms lån. Hos oss ansöker du om lån utan UC förfrågan där varje ansökan och låntagare prövas individuellt. I jämförelse med sms lån har våra lån generellt en lägre ränta och en längre och mer flexibel återbetalningstid än ett sms lån. Det betyder att du själv kan välja när och hur mycket du vill återbetala på ditt lån. På Credway är vi måna om våra kunder och erbjuder också ett kreditskydd på våra lån om någonting skulle hända dig som kund. Kommunikationen är således av betydelse. Vi strävar efter en god kommunikation med våra kunder och erbjuder en bra support som du kan nå under generösa öppettider. Du når oss genom telefon, chatt eller e-post.

Är Credways lån snabbare än ett sms lån?

Om du har ett konto hos oss kan du enkelt ta lån, höja din kreditgräns eller göra uttag vår Credway app och på vår hemsida. Ett sådant konto får du när du ansöker om ett lån för första gången och vår en kredit beviljad. Därefter kan du på egen hand logga in och administrera dina lån och krediter i “Mina sidor”. Eftersom du kan göra allting själv online är hela konceptet lite smidigare än ett sms lån. När du ansöker om ett lån hos oss kan du få svar på din låneansökan direkt i din mobil. Om du är ny som kund hos oss och har ditt bankkonto på någon av de största bankerna som Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken betalar vi ut pengarna till dig inom en timme. Har du ditt bankkonto på en annan bank och vill ha tillgång till lånet samma dag ska du ansöka innan 13.30 helgfria vardagar, då finns pengarna hos dig senast 18.00 samma dag. Inkommer du senare eller på helgen med din ansökan betalas pengarna ut under förmiddagen nästkommande bankdag. Tänk på att det kan förekomma avvikelser, särskilt om du ansöker på en röd dag eller en helgdag. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du är osäker och behöver hjälp med svar på dina frågor. Kom ihåg att vi finns här för att hjälpa dig.

När får jag pengarna?

När din låneansökan blir beviljad betalar vi ut pengarna direkt. Om du har konto hos Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken har du pengarna på kontot inom 30 min.

Om du har konto hos en annan bank och blir beviljad innan 13:30 på vardagar kommer pengarna in på kontot samma dag.

Ansök nu

Varför är Credways lån tryggare än ett sms lån?

Smslån är ofta lån med mycket hög ränta som snabbt kan leda till stora skulder om pengarna inte betalas tillbaka i rätt tid. Idag finns många bättre alternativ till sms lån att välja bland. Vi på Credway har inte smslån, men vi erbjuder dock privatlån till låg räntekostnad och utan några dolda avgifter eller uttagsavgifter. Vi tycker att det ska vara tryggt att låna pengar och därför erbjuder vi dig som kund möjlighet att lägga till kreditskydd när du ansöker om lån hos oss. Kreditskyddet är en försäkring som du kan teckna på ditt lån som skyddar dig om du skulle bli sjuk, arbetslös eller avlida. Skulle det oförutsägbara hända eller olyckan vara framme går Credways kreditskydd helt enkelt in och tar över din avbetalning. På det sättet kan du alltid känna dig trygg när du lånar hos oss.

Fördelar och nackdelar med smslån

Om du vänder dig till en bank för ansöka om ett vanlig banklån är ofta ansökningsprocessen tidskrävande, och det tar vanligtvis flera dagar innan pengarna som du ansökt om utbetalas till ditt bankkonto. Fördelen med sms lån är att det är ett lättillgängligt lån där du kan få pengar på ditt konto redan samma dag som du ansökt om lånet. Det kan var smidigt att använda sig av ett smslån om något oförutsägbart skulle hända som gör att du behöver pengar snabbt. Nackdelen med smslån är att smslån vanligtvis har högre ränta och kortare återbetalningstid än andra lån. Villkoren för sms lån kan också många gånger vara otydliga och dolda avgifter kan förekomma om du inte ser upp. Idag finns det bättre alternativ till smslån som både är mer användarvänliga och har bättre villkor. Hos oss på Credway kan du ansöka om lån utan uc och få pengar samma dag. Det tar mindre än tre minuter att genomföra en låneansökan och vi ger dig svar direkt.

Byt ut ditt smslån och låna utan UC förfrågan

Credways lån är ett av Sveriges billigaste och mest flexibla. Månadsräntan är alltid 2,17 %. Lånar du 1 000 kr i 30 dagar kostar det därför bara 22 kr. Det finns inga dolda avgifter. Dessutom lånar du alltid utan UC-förfrågan.

 • En av de billigaste konsumentlånen i Sverige
 • Utbetalningar varje dag till alla banker
Ansök nu

Varför är lån utan UC bättre vid ett sms lån?

Om du skulle ansöka om ett smslån eller andra lån hos olika långivare samtidigt leder det till att många kreditupplysning genomförs på dig under en kort tidsperiod. Det finns då en risk för att ditt förtroende för att låna pengar försämras och därmed minskar din kreditvärdighet. Det beror på att banken kan tolka det som att du har tagit många lån under den senaste tiden, vilket kan få dem att bli tveksam till om du kan ha fler lån. Men att ha många kreditupplysningar registrerade behöver inte alls betyda att du har tagit några sms lån eller andra lån. Om du vill undvika att drabbas av minskad kreditvärdighet när du tar exempelvis ett sms lån, snabblån eller privatlån kan du vända dig till långivare som inte använder sig av UC kreditupplysning. När du ansöker om lån hos oss på Credway gör vi en kreditupplysning utan UC, istället samarbetar vi med en etablerad kreditupplysningstjänst som heter Creditsafe.

Sms lån och kreditupplysningar

Varje gång som du ansöker om exempelvis ett sms lån, bolån eller privatlån genomför långivaren en kreditupplysning för att försäkra sig om att du som låntagare inte har några betalningsanmärkningar. Den vanligaste kreditupplysningstjänsten som används i Sverige idag är UC kreditupplysning. Många tror att UC kreditupplysning är en myndighet med det är egentligen ett fristående företag som lagrar och säljer finansiell information. När en långivare kollar upp din kreditvärdighet och använder sig av UC kreditupplysning lagras informationen om vem som har gjort upplysningen och vilket datum den genomfördes. Informationen kommer sedan att vara synlig i ett år för andra långivare som gör kreditupplysningar på dig.

Du är helt anonym

Ingen annan förutom du själv kan se att du ansökt om ett lån hos oss. Vi samarbetar med Creditsafe när vi gör kreditupplysningar och behandlar alla personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Om du vill få din kopia på kreditupplysningen digitalt istället för på post kan du ansluta dig till den digitala brevlådan kivra. Dina fakturor kommer till den e-postadress du uppgett i ansökningsprocessen. Vill du hellre ha din fakturor i brevlådan kan du kontakta vår kundtjänst så löser vi det.

 • Smslån utan UC-förfrågan
 • Låna anonymt
Ansök nu

Sms lån eller privatlån, vad är skillnaden?

Det finns många olika lån som erbjuds av banker och kreditgivare som samlas under olika termer. Namn som ofta förekommer är sms lån, snabblån, blancolån och privatlån. Det är vissa skillnader mellan dem men de är samtidigt väldigt lika, alla dessa lån är så kallade lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet betyder att långivaren inte har något som kan säkerhetsställa att de kommer att få tillbaka sina utlånade pengar om du skulle vägra att betala. Ett lån utan säkerhet innebär också att du själv bestämmer vad de lånade pengarna ska användas till. Lån med säkerhet kan exempelvis vara ett bostadslån där pengarna används för att köpa en bostad. Eftersom bostaden du köper har ett värde på bostadsmarknaden har banken din bostad som säkerhet. Om du inte skulle kunna betala av ditt lån kan banken sälja bostaden och på så sätt få tillbaka sina utlånade pengar. Det som skiljer sms lån och snabblån mellan privatlån och blancolån är lånetiden och räntan. Sms lån och snabblån har ofta hög ränta och en kort återbetalningstid på några veckor och upp till en månad. Privatlån och blancolån är lån med lägre ränta och där utbetalningsperioden är mer flexibel och kan sträcka sig över några år. Vi på Credway har inte smslån eller snabblån utan erbjuder istället dig som kund privatlån på dina villkor och med prisgaranti. Hos oss bestämmer du när, var och hur du vill låna och under vilken tidsperiod du vill betala tillbaka ditt lån på.

Delbetala ditt lån hos oss

Varje månad väljer du om du vill delbetala eller slutbetala ditt lån. Om du lånar från 1000 kr upp till 5000 kr är lägsta månadsbelopp att betala alltid 250 kr. Det fungerar på samma sätt som med ett vanligt kreditkort. Se Credways aviseringsplan för mer information angående lägsta månadsbelopp.

 • Delbetala ditt lån
 • Slutbetala när du vill
Ansök nu

Är smslån och andra lån avdragsgillt?

När du tar ett lån eller sms lån tillkommer i de allra flesta fall en räntekostnad som du betalar till din bank eller kreditgivare och vid årets slut kan du deklarera den summan. Det är vanligt att många deklarerar sina bostadslån eller fritidslån men faktum är att du även kan deklarera sms lån, krediter och andra lån utan säkerhet.
Om du exempelvis har ett sms lån som du betalar ränta på får du dra av 30 procent av räntekostnaden vid deklarationen, avdragsgill ränta gäller för räntor upp till 100 000 kronor. För räntekostnader som överstiger 100 000 kronor får du göra avdrag med 21 procent. Genom att deklarera och dra av räntan på dina eventuella sms lån och krediter kan du spara pengar. Se över din inkomstdeklaration när du får den och säkerställ att dina sms lån eller andra lån finns förtryckta på deklarationen. I de flesta fall lämnar banker och kreditgivare över dina uppgifter automatiskt till skatteverket. Men du bör ändå vara uppmärksam eftersom inte alla kreditgivare gör detta, och då måste du själv fylla i uppgifterna för att kunna få ränteavdraget. När du lånar hos oss på Credway behöver du inte bekymra dig för din deklaration, vi ser till att dina uppgifter delges skatteverket och att rätt ränta deklareras.

Varför har sms lån högre ränta än andra lån?

I och med att du kan ta ett smslån utan att ha en fast inkomst innebär det en större risk för långivaren som lånar ut pengar. Att sms lån har en högre ränta beror också på att sms lån ofta är små och betalas tillbaka efter två veckor och upp till en månad. Det skulle helt enkelt inte vara lönsamt för företag som tillhandahåller sms lån att låna ut pengar till en lägre ränta. Utöver det har många långivare inom sms lån lagt till olika avgifter som exempelvis startavgift, betalningsavgift och fakturaavgift som också höjt kostnaderna för sms lån. Vi på Credway erbjuder inte våra kunder några sms lån, vi har istället ett generösare alternativ som består av ett privatlån med en lägre månadsränta från 2,17 % och en återbetalningstid på mellan 5 till 72 månader. Men du kan självklart betala tillbaka pengarna som du lånat hos oss tidigare om du vill. Det är du som bestämmer hur du vill lägga upp din återbetalningstid.

Finns det smslån utan ränta?

Idag är det mindre vanligt att långivare erbjuder räntefria smslån men det var en vanligare företeelse tidigare under sms lånens storhetstid. De långivare som under den tiden lockade med räntefria sms lån hade istället andra dolda avgifter och tilläggskostnader som inte alltid var så tydliga för kunden vid lånetillfället. Även om det är ovanligt finns det än i dag aktörer på marknaden som erbjuder räntefria smslån. Om du funderar på att ingå ett avtal och ta ett sms lån bör du vara uppmärksam och se över avtalet noggrant så att det inte tillkommer avgifter som du inte har räknat med. Om långivaren även har sms lån med ränta kan du försöka bilda dig en uppfattning om lånets villkor och avgifter. Jämför sedan smslånen med varandra, det ger ofta insikter och indikationer på om priserna för sms lånet utan ränta är rimlig. Ska du låna pengar idag är andra typer av lån ofta ett bättre alternativ än sms lån. På Credway kan du låna pengar på ett tryggt sätt, vi har bra och tydliga villkor utan några dolda avgifter och erbjuder dessutom har du möjlighet att försäkra ditt lån hos oss. 

Hur ansöker jag?

Du ansöker enklast direkt via vår hemsida. Hela låneprocessen sköts då helt online och du får svar direkt.

Det är också möjligt att ringa in till vår kundtjänst och ansöka direkt i telefonen. Du når oss på 08-363 773.

 • Ansök via telefon
 • Ansök online
Ansök nu

Bra att veta när du tar ett sms lån

Att ta ett större lån eller ett sms lån är något som de allra flesta människor gör en eller flera gånger i livet. Smslån är ett lättillgänglig lån som snabbt ger dig pengarna på ditt bankkonto, av den anledningen är det viktigt att du noggrant tänker igenom ditt beslut. En god sak är att i första hand fundera över om du verkligen behöver ta ett sms lån.Eftersom ett sms lån är så pass enkelt att ta finns risken att bli för impulsiv och att du använder ditt sms lån för att konsumera och köp saker som du egentligen inte behöver. Tänk igenom om du verkligen måste ta ett sms lån för att köpa den där tröjan, eller och om du kan vänta tills du får din nästa lön. Men det absolut viktigaste att tänka på är om du kommer ha möjlighet att betala tillbaka ditt sms lån under utsatt återbetalningstid. Sms lån har en hög ränta och obetalda fakturor kan snabbt leda till att ditt smslån slutar i ett skuldberg. Vi rekommenderar våra egna lån framför sms lån.

Ta sms lån eller andra lån med betalningsanmärkning?

Innan du blir beviljad ett sms lån eller andra lån vänder sig långivaren till ett kreditupplysningsföretag och begär ut en kreditupplysning om dig för att kontrollera om du har några betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning indikerar på att låntagaren kan vara mindre pålitlig eftersom den någon gång misslyckats med att betala in sin faktura i tid. De flesta långivare underkänner direkt låneansökningar från personer som har betalningsanmärkningar eftersom de anser att det är en större risk att låna ut pengar till dem. Sms lån kan vara enklare att få om du har en betalningsanmärkning eftersom det ofta handlar om mindre lånebelopp, men även här kan det vara svårt att få lån. Vi på Credway vet att en betalningsanmärkning inte behöver betyda att du är en oansvarig låntagare. Därför gör vi alltid en individuell och noggrann helhetsbedömning utifrån din betalningsförmåga när vi fattar beslut. Om du har en betalningsanmärkning och vill ta reda på hur dina möjligheter till att ta lån ser ut kan du kontakta oss eller lämna in en låneansökan för bedömning.

Kan jag låna med betalningsanmärkningar?

Ja, att ha en betalningsanmärkning betyder inte per automatik att man har en dålig återbetalningsförmåga. Vi genomför en individuell kreditprövning på alla som ansöker. Läs mer om att låna med betalningsanmärkningar.

 • Låna med anmärkningar  
 • Låna utac uc  
Ansök nu

Vad blir konsekvenserna av obetalda smslån och andra lån?

Det första som händer om du inte skulle betala tillbaka ditt sms lån är att du kommer att få en påminnelseavgift hemskickad till dig. Om du inte betalar fakturan med påminnelseavgiften kommer den gå vidare i kravhanteringen och rapporteras till kronofogden, och då kan ditt obetalda sms lån i värsta fall leda till en betalningsanmärkning. Vissa företag använder sig av inkasso medan andra vänder sig till kronofogdemyndigheten direkt. En betalningsanmärkning innebär ofta stora och negativa konsekvenser eftersom det medför att du får svårare att ingå olika avtal och kontrakt, du kan exempelvis nekas bostadslån på grund av din betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning följer efter dig under en treårsperiod och kan under hela den tiden bidra med olika problem i din vardag.

Det är därför viktigt att du tänker igenom ditt beslut innan du tar ett sms lån eller något annat lån. Se över hur dina ekonomiska möjligheter ser ut idag och hur du tror att den kommer att vara i framtiden, säkerställ att du kommer kunna betala tillbaka ditt sms lån utifrån en aviseringsplan när det är dags. Om det oförutsägbara trots allt skulle hända och du får problem med din ekonomi kan du vända dig till din kommun där du bor, de kan ge dig stöd i form av rådgivning när du hamnat i en svår ekonomisk situation. Du bör också höra av dig till långivaren och tala om hur din situation se ut och informera dem om att du har svårt att betala tillbaka ditt sms lån. Långivaren kan i bästa fall hjälpa till med att lägga upp en ny plan för hur du ska betala tillbaka smslånet. Har du lånat av oss på Credway och har svårigheter med att betala tillbaka är vi tacksamma om du hör av dig till oss så fort som möjligt så att vi kan hjälpa dig.

Så undviker du återbetalningsproblem när du tar sms lån

För att undvika att hamna i en obekväm ekonomisk situation är det en god ide att ha en sparbuffert, oavsett om du planerar att ta ett sms lån, privatlån eller inget lån alls. Det är helt enkelt en buffert för oförutsägbara utgifter som kan uppkomma och som du kan använda till att betala av dina sms lån, fasta avgifter och andra lån med. Det kan vara svårt och ibland kännas tråkigt att spara, men ett bra sätt för att komma igång med ditt sparande är att börja med att lägga undan några hundralappar i månaden. Då märks inte ditt sparande så mycket på din vardagliga ekonomi och du kommer kunna bygga upp ett sparkapital övertid. När du vet att du har en sparbuffert som du kan använda om livet skulle ta nya oväntade vändningar kommer du känna dig tryggare och lugnare i din vardag.

Våra lånekrav

För att ansöka om lån hos Credway behöver du ha fyllt 18 år. Utöver våra lånekrav om ålder genomför våra kredithandläggare alltid en noggrann kreditprövning för att kunna avgöra om du kan betala tillbaka ditt lån.

Ansök nu

Snabblån och smslån – så började det

Första steget mot snabblån och sms lån

Sms lån eller de snabblån som vi ser idag har sitt ursprung från USA och uppkom under den kraftiga finanskrisen som drabbade landet och dess befolkning under år 1929. Finanskrisen och den följande börskraschen var ett hårt slag mot ekonomin och tidsperioden för när detta varade fick namnet “Den stora depressionen”. Under krisen fick personer med arbete och fast inkomst möjlighet att låna små summor med pengar, det underlättade för dem som tillfälligt hade ett ökat tryck på sin ekonomi. De betalade sedan tillbaka pengarna som de lånat när de fick sin nästa lön, därav benämndes och fick den här typen av snabblån sitt namn, payday loan eller “lönedags-lån” som är den svenska översättningen.

Ny teknik möjliggjorde sms lån och snabblån

Dessa lån blev snabbt populära och i takt med att mobilteknologin utvecklades och allt fler började använda mobiltelefon, skapades en tjänst med hjälp av den nya tekniken som gjorde det möjligt för privatpersoner att låna via sms. Det blev starten för de populära sms lånen och innebar ett mer flexibelt, enklare och snabbare sätt att låna. Förut hade man behövt boka in ett möte med långivaren på deras kontor men nu kunde man istället ansöka om pengar genom att skicka iväg textmeddelande på telefonen. Långivaren ville att smslånet skulle innehålla personuppgifter, bankuppgifter samt hur mycket eller lite pengar man ville låna, när smset var skickat fick man sedan svar och slutbesked efter en kort stund. Om ansökan beviljades av långivaren kunde pengarna betalas ut på kontot redan under samma dag som ansökan gjordes. Det enkla tillvägagångssättet genom att skriva en kort ansökan via sms samt den korta ansökningsprocessen med snabba svar var revolutionerande. Men det mest utmärkande med sms lån var att det faktiskt var möjligt att få pengarna på bankkontot redan samma dag som ansökan hade genomförts.

Då kom sms lån till Sverige

I och med det stora genomslaget som sms lån tjänsten fick i USA fanns potential och goda förutsättningar för att det även skulle finnas en marknad på andra platser, och konceptet spreds till många olika delar av världen. Under 2006 nådde konceptet med sms lån den svenska marknaden och gjorde det möjligt för svenskarna att börja ta små lån på ett enklare och framför allt snabbare sätt. Idag är sms lån inte lika hett som det var under storhetstiden i slutet av  90-talet och början av 2000-talet. Nu har digitaliseringen istället öppnat nya vägar och skapat andra alternativ till sms lån.

Nya regler vid sms lån

Sms lån har i perioder haft mer eller mindre dåligt rykte på grund av oseriösa aktörer som tagit ut extrema räntor på sina utlånade pengar och inte informerat kunden om tillkommande avgifter. Tidigare kunde långivare ta ut vilken ränta de ville men från och med 1 september 2018 har marknaden för sms lån och snabblån reglerats i Sverige för att få bort dessa oseriösa aktörer.

Smslån och den nya digitaliseringen

I och med den omfattande digitaliseringen som har vuxit fram de senaste åren har sms lånen fått konkurrens av andra typer av lånetjänster där det går att låna pengar på ett ännu enklare och ofta förmånligare sätt. Bland annat har olika appar eller internettjänster utvecklats och idag lånar de flesta direkt via nätet.  Credway är ett av de företag som är i framkant när det gäller digitala privatlån, vi har en egen app som du lätt kan ladda ner till din android eller iphone och sedan logga in med ditt bankid. Där kan du sedan ansöka om lån och få svar på din låneansökan direkt i mobilen.

Behöver du ett lån idag?

Vad kostar ett smslån?

Smslån brukar vanligtvis ha en väldigt hög effektiv ränta. Ibland upp emot flera tusen procent. Credways smslån har en effektiv ränta på 29,33 % och en månadsränta på 2,17 %. Vilket gör oss till det mest prisvärda smslånet på marknaden. Jämför gärna Credway med andra långivare

Hur bra är sms lån?

Smslån är varken sämre eller bättre än andra typer av lån. Det finns både fördelar och nackdelar med ett smslån. En tydlig fördel är att du ofta får pengarna snabbt och ansökan sker helt online. Som alltid när du behöver ett lån ska du ta hänsyn till hur hög ränta lånet har, hur lång återbetalningstiden är eller till exempel om långivaren använder sig av UC.

Hur tar man ett smslån?

Oftast fungerar det som så att du ansöker om ett smslån via långivarens hemsida från din mobil, dator eller surfplatta. I din låneansökan lämnar du in uppgifter angående vem du är och hur din ekonomi ser ut. Därefter genomför långivaren en kreditprövning. Ser allting bra ut får du ett meddelande via sms eller mejl om att du är godkänd och pengarna betalas sedan ut till ditt konto. 

Hur många sms lån kan man ta?

Vanligtvis kan du högst ha ett smslån per långivare. Innan du funderar på att ta flera lån ska du alltid noggrant tänka igenom hur din återbetalningsförmåga ser ut. 

Är sms lån säkert?

Ja. Credway behandlar alla dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Dessutom kan ingen annan se att du ansökt om ett lån hos oss eftersom vi samarbetar med Creditsafe och inte UC när vi tar en kreditupplysning.

Varför tar man smslån?

Det finns flera olika anledningar till att man behöver ta ett litet lån. I många fall handlar det om oväntade utgifter som till exempel en tandläkarräkning. Vi tycker aldrig att det är en bra idé att låna för att konsumera. Om man ändå bestämmer sig för att göra det ska man alltid se till så att man vet med sig att man kan betala tillbaka lånet.

Vad händer med obetalda smslån?

Om du tar ett smslån och inte betalar din faktura så kommer du få en påminnelsefaktura. Vanligtvis tillkommer det då en påminnelseavgift utöver fakturabeloppet. Om du väljer att inte betala påminnelsefakturan så finns det en risk att din faktura hamnar hos inkasso.

Att inte betala en faktura för ett smslån skiljer sig inte mot om du till exempel skulle strunta i att betala din mobilräkning. Det är aldrig en bra idé att inte betala en faktura eftersom det kan leda till negativa konsekvenser för din privatekonomi. Om du får en betalningsanmärkning kan det till exempel bli svårare för dig att teckna mobilabonnemang i framtiden.

Smslån på helger?

Du kan ansöka om Credways smslån på helgen också. Vi har öppet och betalar ut alla dagar om året.

Hur legitimerar jag mig?

När du ansöker om ett lån behöver du alltid legitimera dig. Detta gör du enklast med e-legitimation eller mobilt BankID. Saknar du e-legitimation så finns det andra sätt att bevisa vem du är. I ansökningsprocessen väljer du då alternativet "legitimera mig senare" så kommer vår kundtjänst kontakta dig.

Hos oss lånar du tryggt - våra kunder berättar

Jenny, Skebobruk

"Det går snabbt att ansöka om ett lån och det går snabbt att få det utbetalt till sitt konto. Och det är lätt att betala tillbaka".

Katarina, Deje

"Det är så skönt att man kan betala tillbaka i sin egen takt, sedan att ni inte tar någon UC är ytterligare ett plus i kanten. Jag är helnöjd!"

Erica, Luleå

"Låg ränta, alltid hjälpsamma och en väldigt bra och enkel hemsida".

Malin, Mölndal

"Snabba svar, låg ränta och möjligheten att kunna få lån även om du har en betalningsanmärkning".

Låna snabbt och enkelt

Hör gärna av dig

Om du har några frågor angående Credways smslån kan du kontakta vår kundtjänst via telefon, mejl eller chatt.

 • Telefon: 08-363 773
 • Mejl: kundtjanst@credway.se
 • Chatta med oss

Tillgängliga varje dag

Vardagar: 07.00 - 21.00
Helger: 10.00 - 18.00

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...