Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Lån utan UC

Hos Credway lånar du pengar utan UC och får svar direkt på skärmen. Vi tar en kreditupplysning via Creditsafe, vilket innebär att antalet förfrågningar inte registreras. På den här sidan kan du läsa mer om vad det innebär att låna utan UC.

Vad är UC?

Många tror att UC är samma sak som kreditupplysning, men så är inte fallet. UC står för Upplysningscentralen och ägs av de fyra största bankerna: Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken. UC är dock bara ett av många företag som säljer kreditupplysningar.

De flesta långivare tar en UC när du ansöker om ett lån. Då registreras en UC-förfrågan och många förfrågningar på kort tid kan påverka ditt kreditbetyg.

Credway, som erbjuder lån från 1000 kr upp till 20 000 kr, har valt att samarbeta med kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Det innebär att ingen annan utom du själv kan se att en kreditupplysning tagits på dig.

Antalet förfrågningar registreras inte och ditt kreditbetyg hos UC sänks inte vid en ansökan hos oss.

Därför kan du ansöka om lån hos Credway trots många förfrågningar hos UC. Du får dessutom svar direkt på skärmen och kan legitimera dig med Mobilt BankID. I vissa fall är det även möjligt att låna med betalningsanmärkningar.

Var rädd om din kreditvärdighet

Varje förfrågan hos UC registreras och syns i 12 månader. Du kan dock beställa en kreditupplysning på dig själv från UC, vilket inte påverkar ditt kreditbetyg.

UC sätter en riskprognos när de gör sin kontroll. Riskprognosen bedömer sannolikheten för att en person får en betalningsanmärkning inom de närmsta 12 månaderna. Riskprognosen sätts bland annat utifrån:

 Inkomst.

 Antal lån och beviljade krediter.

 Antalet frågor hos UC.

 Eventuella anmärkningar.

Noggrann kreditprövning

En långivare är enligt lag skyldig att göra en noggrann kreditprövning. Kreditprövningen består av information som låntagaren anger men också information som inhämtas från kreditupplysningen.

Exempel på sådan information är inkomst och eventuella betalningsanmärkningar. Eftersom vi inte använder UC kan ingen annan se att vi har inhämtat en kreditupplysning.

Många förknippar lån utan UC enbart med sms lån eller snabblån med hög ränta men faktum är att för den som bara vill låna en mindre summa pengar kan ett lån utan UC vara fördelaktigt.

Credway är dessutom det billigaste lånet på marknaden och du får alltid svar direkt.

Hos oss är du anonym

När du lånar pengar utan UC kommer inget annat företag kunna se att du har ansökt om ett lån. Du förblir anonym gentemot andra långivare och de kan inte se att du lånat pengar hos Credway.

Vi värnar om våra kunders säkerhet och integritet och följer självfallet Personuppgiftslagen (PUL). Som kund kan du känna dig trygg i förvissningen om att vi använder den senaste tekniken i fråga om säkerhet.

Alla uppgifter som du lämnar till oss är krypterade. Det innebär att ingen annan kan komma åt din personliga information.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...