Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Lån med betalningsanmärkningar

Hos Credway kan du låna från 1 000 kr - 30 000 kr trots att du har betalningsanmärkningar. Vi gör alltid en individuell kreditprövning och bedömer dig utifrån din nuvarande betalningsförmåga.

Vår månadsränta är alltid på 2,17 %. Det betyder att om du lånar 1 000 kr på 30 dagar kostar det 22 kr. 

  • Individuell kreditprövning
  • Utbetalningar varje dag
  • Kreditupplysning genom Creditsafe
ansök gratis

Varför får du låna trots anmärkning?

Vi tror inte på att automatiskt säga nej till alla med betalningsanmärkning. Det finns nämligen en skillnad mellan exempelvis en gammal parkeringsbot och flera obetalda räkningar.

Därför gör vi alltid en individuell bedömning som baserar sig på din nuvarande betalningsförmåga. Vi tar hänsyn till bland annat hur gamla anmärkningarna är, vilket belopp de uppgår till och hur många de är. Allt för att kunna erbjuda dig ett lån trots att du har betalningsanmärkningar.

Är du osäker på om du kan låna hos oss? Testa gratis!

Vänligen korrigera följande fel och ansök igen!


När du ansöker om en kredit hos Credway tas en kreditupplysning genom Creditsafe. Genom att se ditt lånebelopp godkänner du villkoren.

Alla behandlas lika

När en ansökan behandlats gäller samma villkor oavsett om den ansökande har betalningsanmärkningar eller ej. Det innebär bl.a. att du kan låna upp till vårt maxbelopp 30 000 kr, till samma ränta som alla andra.

Är du osäker på om du kommer att bli godkänd? Det enklaste sättet att ta reda på om du kan låna pengar trots att du har anmärkningar är att göra en låneansökan.

Det är alltid gratis att ansöka och det kostar bara när du gör uttag från krediten. I samband med ansökan om lån behöver du kunna legitimera dig. Smidigast går det med hjälp av BankID.

Vad betyder betalningsanmärkning?

Om du har en betalningsanmärkning betyder det att du inte har betalat tillbaka en eller flera skulder på utsatt tid. Kronofogden är den myndighet som slår fast att en privatperson har en obetald skuld.

När kreditupplysningsföretagen sedan inhämtar uppgifter från Kronofogdens register kallas den obetalda skulden för betalningsanmärkning. Har du en skuld hos Kronofogden kan det därför leda till att du får en betalningsanmärkning.

När du har fått en betalningsanmärkning är det generellt sätt svårare att låna pengar, stå på hyreskontrakt för lägenheter eller teckna mobilabonnemang. Detta gäller både större lån och smslån/snabblån.

Oavsett om du betalt din skuld eller ej stannar i regel en betalningsanmärkning kvar i tre år för fysiska personer och fem år för juridiska personer. Dock kan tiden variera beroende på vilken typ av anmärkning du har.

Under denna tid ses anmärkningen som ett tecken på att du tidigare har misskött din ekonomi och du anses ha en sämre återbetalningsförmåga än en person utan anmärkningar.

Låna ansvarsfullt

Oavsett om du har en betalningsanmärkning eller inte innebär ett lån alltid ett stort ansvar för både låntagare och långivare. Långivaren gör sitt bästa för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga, medan låntagaren bör försäkra sig om att man har förstått villkoren och hur mycket man ska betala tillbaka.

Om du inte är säker på att du kan betala tillbaka ditt lån bör du avstå från att låna pengar, oavsett om du har betalningsanmärkningar eller inte.

När betalas lånet ut?

När du blir beviljad ett lån under våra öppettider för vi över pengarna direkt till det bankkonto du uppgett i din låneansökan. Har du bankkonto hos Swedbank, Nordea eller Handelsbanken finns pengarna på kontot samma dag från det att lånet är godkänt. Läs mer om våra utbetalningstider.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...