Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Dra av 30 % av räntan

Du har möjlighet att dra av din ränta i deklarationen. Upp till 30 % av dina räntekostnader är avdragsgilla när du lånar pengar hos oss.

Hur får jag tillbaka pengarna?

När du lånar pengar hos Credway behöver du inte göra något själv för att få tillbaka pengar. Vi skickar kontrolluppgifter till Skatteverket med uppgifter om hur mycket ränta du betalt in till oss.

Den summa du betalt kommer sedan att vara förtryckt på din deklaration. Räntebeskedet skickar vi till din e-post vid årsskiftet och där står hur mycket du kommer få tillbaka på skatten. 

Generellt gäller att räntekostnader du haft under året kvittas mot inbetald skatt. Räntekostnader upp till 100 000 kr är avdragsgilla med 30 %. Kostnader som överstiger 100 000 får du göra avdrag med 21 % på.

Hur gör jag med mina övriga lån?

I de flesta fall kan du räkna med att andra långivare också skickar kontrolluppgifter till Skatteverket med uppgifter om din inbetalda ränta. I så fall behöver du inte göra någonting.

För att dra av räntan på ett lån som inte är förtryckt i deklarationsblanketten behöver du själv fylla i uppgifterna i din inkomstdeklaration. Då fyller du i räntesumman i ruta 53 och specificerar under "övriga upplysningar" på baksidan av blanketten vad beloppet avser.

Du ska i så fall kunna bifoga ett kvitto eller liknande som styrker räntan som du har betalat.

Alla lån är inte avdragsgilla

När du lånar pengar är det inte säkert att lånekostnaden består av ränta. En del långivare tar betalt i form av uppläggningsavgifter, fakturaavgifter eller uttagsavgifter. Dessa kostnader är inte avdragsgilla. Du bör alltså noggrant överväga vilka kostnader ett lån består av. 

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...