Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Det viktigaste du behöver veta om Lendo

Snabbnavigering

Vad är Lendo?
Vilka blancolån kan du jämföra?
Tänk på detta innan du jämför lån
Öppettider och kontakt
Använd Lendo smart
Vilka alternativ finns det till Lendo?
Hur tjänar Lendo pengar?

 

Vad är Lendo?

Lendo är en låneförmedlare som varit verksam i Sverige sedan 2007 och ägs av Schibstedt. Deras tjänst går ut på att jämföra ditt privatlån hos flera banker för att hitta det som har lägst ränta och bäst villkor för dig.

Det kostar ingenting för dig att använda tjänsten utan Lendo tar en avgift av banken du väljer. När de jämför olika bankers räntor och villkor tar de alltid en kreditupplysning via UC först.

Din kreditvärdighet påverkas negativt av en kreditupplysning via UC. Det kan därför vara bra att välja en låneförmedlare som endast tar en kreditupplysning men får svar från flera banker.

Om du är intresserad av att låna mindre belopp finns det långivare som endast tar kreditupplysningar via Creditsafe. En sådan kreditupplysning påverkar inte din kreditvärdighet då den inte registreras någonstans samt att antalet förfrågningar inte är synliga. Hos Credway kan du låna upp till 20 000 kr utan UC.

 

Vilka blancolån kan du jämföra?

Hos Lendo har du möjlighet att jämföra lån upp till 500 000 kr från följande banker och kreditinstitut:

Avida Finans, Bigbank, Collector, Credento, Euroloan, Forex Bank, Ikano Bank, Konsumentkredit, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, Resurs Bank, Santander, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

 

Tänk på detta när du jämför lån

Kom ihåg att Lendo inte lovar att sänka räntan utan endast kostnaderna. Det innebär att om du använder Lendos tjänst betyder det inte per automatik att du får en lägre ränta. Lendo kan i vissa fall höja räntan med någon procent men dessutom öka låneperioden. På så sätt sänker du din månadskostnad men den totala kostnaden blir högre.

Lendo kan dock få ner räntan på ditt befintliga lån. Tänk bara på att vara uppmärksam på om räntan faktiskt blir lägre eller om det bara är lånets löptid som utökas.

 

Öppettider och kontakt

Du kan ringa till Lendo på 0771-13 13 10 måndag till torsdag mellan 08:00-18:00, fredag mellan 09:00-17:00 och lördag 10:00-14:00.

Du har även möjlighet att mejla till Lendo på kundservice@lendo.se

 

Använd Lendo smart

Genom att använda dig av Lendo får du en bättre uppfattning om hur olika långivare skiljer sig åt vad gäller räntor och övriga avgifter, dessutom sparar du en hel del tid eftersom du inte behöver kontakta olika banker och samla information själv.

Kom ihåg att det finns flera låneförmedlare med samma affärsidé som Lendo och att du endast får erbjudanden av de banker som låneförmedlaren samarbetar med.

När du fått en uppfattning om vilka villkor lånegivare erbjuder kan du istället kontakta långivaren direkt och försöka få ett ännu bättre pris.

 

Vilka alternativ finns det till Lendo?

Compricer och Sverigekredit är andra sorters låneförmedlare. Compricer och Lendo ägs båda två av Schibstedt.

 

Hur tjänar Lendo pengar?

Eftersom det är helt gratis att ansöka om lån via Lendo tjänar de inte på kunderna som använder deras tjänst. Lendo tar istället ut en avgift av den bank du väljer att låna från utan att det tillkommer extra kostnader som räntepåslag för dig.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...