Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Allt du behöver veta om Freedom Finance

Freedom Finance är en låneförmedlare som jämför privatlån från över 20 olika banker. Som kund gör du en ansökan och kan därefter välja bland bankernas erbjudanden. Här berättar vi vad du behöver tänka på innan du använder tjänsten.

Snabbnavigering

Vilka är Freedom Finance?
 Hur mycket kan jag låna?
Finns det några risker & nackdelar med att ansöka?
Vilka banker & andra långivare samarbetar Freedom Finance med?
Så går ansökan till: Vi testar!
Freedom Finance omdöme
Vilka alternativ finns till Freedom Finance?
Kontaktuppgifter & öppettider

 

Vilka är Freedom Finance?

Freedom Finance är en fristående låneförmedlare som jämför och förmedlar lån utan säkerhet, så kallade blancolån. Företaget specialiserar sig främst på jämförelser av privatlån och erbjuder i dagsläget inga jämförelsetjänster för mindre lån som sms lån. Freedom Finance startade med att jämföra bolån redan 1999. Bakom låneförmedlaren står finansbolaget Zmarta Group. Affärsidén bakom Freedom Finance är att hjälpa konsumenter att hitta ett så bra lån som möjligt.

 

Så här mycket kan du låna

Hos Freedom Finance kan du ansöka om belopp från 5000 till 500 000 kr. Återbetalningstiden för lånet väljer du själv, mellan ett och 15 år.

För att ansöka om ett blancolån, ett lån utan säkerhet, så behöver du precis som hos alla banker uppnå vissa krav:

  • Årsinkomst på minst 100 000 kr.
  • Fyllt 18 år.
  • Skuldfri hos Kronofogden.

Enligt Freedom Finance gör det inget om du har betalningsanmärkningar så länge skulden är betald. 

Ska du använda pengarna till att köpa en bil så ser kraven annorlunda ut:

  • 120 000 kr i årsinkomst.
  • Minst 20 år.
  • Folkbokförd och adress i Sverige.

Bilen som du köper får inte vara äldre än från 2005 och 14 år vid låneperiodens slut. Det krävs också att du lägger en kontantinsats på minst 20% av bilens värde. Du kan även låna till kontantinsatsen.
 

LÄS ÄVEN: Så får du bäst ränta på lånet - viktigt att tänka på

 

Har du tänkt på vilka risker du tar?

När du ansöker om ett lån görs det en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Kreditupplysningen påverkar din kreditvärdighet och det kan bli svårare för dig att ansöka om ytterligare lån. Därför bör du alltid tänka igenom din låneansökan noga, även om Freedom Finance bara gör en kreditupplysning till alla ansökningar.

Behöver du bara ett mindre lån så finns det långivare som inte tar någon UC.

Freedom Finance arbetar enligt personuppgiftslagen

 

Banker som samarbetar med Freedom Finance

När du använder Freedom Finance får du snabbt en uppfattning om vilka räntor och avgifter som är aktuella för det belopp du ansöker om. Alla räntor är individuella baserat på de uppgifter du angivit i ansökan. Du kommer bara att få erbjudanden från de banker som är kopplade till Freedom Finance. Det innebär att det finns många banker som du själv kan kontakta. Du kan även kontakta bankerna du fått erbjudande från för att förhandla fram en ännu bättre ränta. 

Tänk på att varje kreditupplysning med UC påverkar din kreditvärdighet. Du bör alltid kontakta banken via telefon eller mejl innan du ansöker om lån direkt på bankens hemsida. När du förklarar din situation är det mest troligt att du kommer få ett svar direkt om du bör ansöka om ett lån. Ansöker du direkt på deras hemsida kommer banken att göra en förfrågan med UC.

I listan nedan kan du ta del av alla bolag som ingår i ett partnerskap med Freedom Finance:

ICA Banken, Marginalen Bank, Swedbank, Resurs Bank, Villabanken, Wasa Kredit, Avida Finans, SevenDay, Forex, Remember, Konsumentkredit, Spring Finance, IKANO Bank, Santander, Collector, MoneyGo, Credex, Halens, BigBank och Cashbuddy.

 

Så här går det till

Innan du fyller i formuläret kan du förbereda dig lätt, tänk igenom vad du i runda slängar vill använda pengarna till och fyll därefter i fälten.

Du börjar med att fylla i hur mycket pengar du vill låna och hur snabbt du vill återbetala lånet. Vill du lösa dina mindre lån så får du fylla i den totala summan av alla dina mindre krediter.

OBS: Efter vi genomförde vårt test av Freedom Finance har de bytt grafisk profil. Inom kort kommer vi uppdatera bilderna.

I nästa steg fyller du i dina personuppgifter. I samband med att du trycker på OK kommer kreditupplysningen via Upplysningscentralen att göras. Det går inte att dra tillbaka kreditupplysningen. 

Du får direkt besked om du uppfyller de kraven för att använda tjänsten.

I nästa steg fyller du i mer information om din boendesituation.

I sista steget fyller du i om du har några nuvarande lån och om du önskar lösa dessa med ditt nya lån.

Kort efter att du fyllt i formuläret kommer en representant från Freedom Finance att ringa dig. Samtalet hålls kort och ett par kontrollfrågor ställs för att säkerställa att de pratar med rätt person. Därefter får du uppge ditt kontonummer inför en eventuell utbetalning.

Svarar du inte på detta samtal kommer Freedom Finance att ringa dig flera gånger, tills du uppger att du inte längre är intresserad.

Kom ihåg att du inte behöver ingå i ett låneavtal direkt över telefonen utan du kan i lugn och ro gå igenom alla erbjuden på hemsidan.

När du har kompletterat eventuella uppgifter kommer du att få ett mejl med dina inloggningsuppgifter.

På “Mina sidor” kan du granska och välja det lån som du tycker passar bäst.
Det kan ta upp till 48 timmar innan alla banker har lämnat sina erbjudanden. Välj det lån du vill gå vidare med och få pengarna utbetalt till ditt konto.

Bli inte rädd om du får ett meddelande om att ett skuldbrev upprättats. Det sker automatiskt efter några timmar trots det behöver du inte godkänna lånet. 

 

Freedom Finance's omdöme

Vi bestämde oss för att testa Freedom Finance. Ett urval av låneerbjudanden med blandade räntor presenterades däremot valde vi att inte tacka ja till något erbjudande. Vi fick SMS, mejl och blev uppringda angående att vi hade fått erbjudanden från olika banker. 

freedom finance sms

 

Fördelar

Väldigt bra och hjälpsam personal

 Tjänsten är enkel att använda

 Stort urval av låneerbjudanden

Nackdelar

 Ringer, smsar och mejlar för mycket

 

Det finns alternativ

Idag finns det många olika låneförmedlare som försörjer sig på att förmedla lån från banker och finansbolag. Compricer är en annan låneförmedlare och ägs av Schibsted.

 

Kontaktuppgifter & öppettider

Tjänsten är alltid igång och du kan jämföra lån dygnet runt. Telefon och chatten är tyvärr begränsade till vissa tider.

Telefon: 0431‑47 47 00
Vardagar: 08:00 - 20:00
Fredagar: 08:00 - 17:00
Helger: 10:00 - 15:00

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...