Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Compricer hittar bästa priset. Hur går det till?

Compricer.se är en försäkrings- och låneförmedlare med en affärsidé som går ut på hjälpa kunderna hitta det bästa priset. Du kan jämföra och teckna avtal direkt på sajten eller använda dig av telefonrådgivningen.

Vad är Compricer?
 Du kan teckna avtal direkt på sajten
Tips: Så jämför du bilförsäkringar
Vilka lån kan du jämföra?
Alternativ till Compricer
Öppettider & kontakt 

Vad är Compricer? 

Compricer är en av Sveriges största sajter för att jämföra bilförsäkringar, el, sparande, bredband, lån och många andra avtal. Företaget har funnits sedan 2005 och ägs av Schibsted. Schibsted äger även (bland annat) Aftonbladet och Blocket.

Varför ska jag använda Compricer?

Compricer är en sajt som jämför pris på försäkringar, lån, el-avtal och många andra tjänster. Den här typen av företag, som dessutom låter kunderna teckna avtal direkt på sajten, har blivit populära under de senaste åren.

Först ut på marknaden var bolaget Insplanet, som är specialiserade på försäkringar, bland annat bilförsäkringar där ett stort antal försäkringsbolags priser och villkor jämförs. 

Hos Compricer kan du jämföra priserna innan du bestämmer dig. Använd tjänsten för att ställa olika bolags priser gentemot varandra och på så sätt hitta det bästa priset för just din situation. 

Compricer jämför alla bolag som är med i tjänsten och i samband med jämförelsen kan du ange dina kontaktuppgifter. Sedan får du möjlighet att teckna avtal med bolaget direkt på Compricers sajt. Tänk på att du aldrig tecknar ett avtal med Compricer utan själva avtalet ingår du med företaget vars tjänst du köper.

Compricer är mellanhand och du jämför helt gratis

Du tecknar avtal med företaget. Compricer agerar mellanhand och får en liten provision från företaget. Du betalar ingenting extra för tjänsten och att jämföra är helt gratis. Compricer jobbar också med rådgivning via telefon där de ringer upp och tillsammans med kunden försöker hitta det bästa alternativet.

Över 500 000 besökare i månaden

Compricers popularitet beror till stor på att tjänsten alltid varit kostnadsfri och den har genom åren blivit mycket uppskattad med över 500 000 besökare på hemsidan varje månad.

Kan jag jämföra allt?

Nej, men det mesta. Jämför bilförsäkringar, bredband, el-avtal, lån, bolåneräntor och sparräntor. Till skillnad från många andra sajter som jämför priser är Compricer breda i sitt utbud och jämför produkter inom flera olika branscher.

När du jämför lån tas endast en UC-förfrågan men du får svar från flera långivare, vilket kan vara bra för den som inte vill ta flera UC i onödan. Om du vill låna ett mindre belopp finns långivare som inte alls tar förfrågningar via UC.

Teckna avtal direkt på sajten

När du jämför bilförsäkringar eller hemförsäkringar får du en översikt över vilka bolag som erbjuder just den typ av försäkring du är intresserad av. Då får du en fingervisning om var priserna ligger. Därefter väljer du om du vill gå vidare med något av bolagen.

Compricer hämtar prisförslag direkt från bolagen

Screenshot från compricer

Låt oss säga att du vill jämföra priser på bilförsäkring. Du börjar med att knappa in ditt registreringsnummer och därefter samlar Compricer in information från alla de bolag man samarbetar med. Samtliga bolag är kvalitetskontrollerade, seriösa aktörer. 

Stora prisskillnader

Dock kan det skilja sig kraftigt åt i pris mellan de olika aktörerna, ibland hundratals kronor per månad. Du kan alltså spara mycket pengar på att använda Compricer för att jämföra priser. Ett bolag erbjuder t.ex. en halvförsäkring för 300 kr per månad och hos ett annat kostar samma försäkring 550 kr per månad. Det lönar sig verkligen att jämföra och Compricer har gjort den processen enklare genom att samla de största bolagen på en och samma plats. Tänk också på att du ofta kan få rabatt genom att samla flera försäkringar hos samma bolag.

Så jämför du bilförsäkringar 

Utnyttja Compricers tjänst till att få en översikt kring vad bolagen erbjuder och hur priserna skiljer sig mellan olika aktörer på marknaden. På så vis sparar du en hel del tid. 

Screenshot från compricer

Du väljer själv om du vill skriva in ditt reg. nummer och låta Compricer söka efter det bästa erbjudandet för just din bil eller om du hellre vill ringa och genomföra bytet via telefon.

Fråga Compricers rådgivare om rabatter

Kanske sparar du mycket på att ha hemförsäkringen hos ett bolag och bilförsäkringen hos ett annat? Fråga Compricers rådgivare hur det fungerar med rabatter om du vill samla flera försäkringar hos samma bolag. Du kan förmodligen spara en hel del pengar här.

Gratis och icke-bindande att jämföra

Det är aldrig bindande att starta en jämförelse. Du kan avsluta när du vill och om du tecknar ett avtal har du självklart ångerrätt. Många jämför gratis bara för att testa och se vilket pris de har möjlighet att få. En hel del använder också Compricer för att hjälpa sina föräldrar eller andra närstående att hitta det bästa priset. 

Vilka lån kan du jämföra?

Compricer har delat in lånen de jämför utifrån kategorierna bolån, privatlån, kreditkort och billån. Du kan bara jämföra lån från de banker eller finansbolag som har ett samarbete med Compricer.

Privatlån

I kategorin privatlån jämför kunderna lån upp till 500 000 kr. För att jämföra behöver man gå igenom fyra steg innan besked kommer från olika låneinstitut.

 Först väljer du om du ska använda pengarna till att lösa andra lån, eller om du ska använda pengarna till något annat. Du behöver dock inte specificera exakt vad du ska använda pengarna till.
 Du fortsätter med att fylla i ditt personnummer, din e-post adress och ditt telefonnummer.
 Sedan väljer du om du ska ha en medsökande till lånet.
 I det fjärde och sista steget ska du kryssa i att du godkänner villkoren.

Efter att du skickat in dina uppgifter går din ansökan vidare till de banker vars lånekrav du uppfyller. Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika alternativen som presenteras för dig.

När du sedan väljer vilken aktör du vill gå vidare med så kommer du bli kontaktad av det bolaget. All vidare kommunikation sker sedan med dem.

Vilka långivare är med?

De banker och finansbolag som för tillfället finns med på Compricer är:

Avida Finans, Bigbank, Bynk, Collector, Credento, Euroloan, Forex Bank, GoodCash, Ikano Bank, Konsumentkredit, L'Easy, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax Bank, PayEx, Re:member, Resurs Bank, Santander, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Thorn, Villabanken och Wasa Kredit.

Oavsett hur många bolag du får svar från, tar Compricer endast en UC. Detta kan vara bra att känna till och är en klar fördel med att ansöka om lån via en låneförmedlare.

Screenshot från Compricer

Endast en UC tas.

Bolån

I kategorin bolån kan man som privatperson jämföra bolån hos ett tiotal aktörer. För att jämföra skriver du bara in önskat lånebelopp och sedan presenteras olika alternativ för dig direkt på skärmen. De olika alternativen listas sedan från billigaste till dyrast.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om att köpa hus

Du kan sedan välja att justera lånebelopp, bindningstid och belåningsgrad beroende på vilka parametrar du vill jämföra.

Om du vill gå vidare och ansöka om ett lån du känner dig nöjd med kommer du bli förflyttad till lånebolagets egna hemsida och via deras tjänst ansöka om lånet.

Kreditkort

I Compricers tjänst för att jämföra kreditkort gör man det utifrån fyra olika parametrar. Man sorterar på lägsta årsavgift, lägsta räntan, högsta möjliga kreditgräns eller flest räntefria dagar.

Efter att du valt på vilket sätt du vill jämföra listas alternativen från det billigaste till det dyraste. Alla kreditkort finns inte med.

Billån

För att jämföra billån behöver du fylla i fyra olika uppgifter. Lånebelopp, bilens årsmodell, återbetalningstid samt om du köper bilen av en återförsäljare eller privatperson. Efter att du fyllt i uppgifterna presenteras en jämförelse sorterad på lägsta månadsavgift.

Om du hittar ett lån du är intresserad av så väljer du det och blir förflyttad till hemsidan för bolaget som ger ut lånet.

 

Alternativ till Compricer

Andra sajter som jämför lån är bland annat Lendo och Freedom Finance.

Det gemensamma för Lendo och Compricer är att det bara tas en UC för samtliga ansökningar.

Vill du däremot låna utan UC, vilket är möjligt för vissa mindre belopp, får du vända dig till andra långivare. 

 

Öppettider & kontakt

Telefon: 08 - 5000 2000
Vardagar: 09:00 - 18:00
Helger: Stängt

Du kan jämföra dygnet runt. Telefonrådgivningen är öppen under kontorstid. 

2018-04-25

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...