Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Advisa är en av Sveriges största sajter för att jämföra lån

Istället för att ansöka om ett lån direkt hos banken blir det allt vanligare att kunderna vänder sig till en låneförmedlare. När man ansöker via låneförmedlaren får man svar från flera olika banker och kan välja erbjudandet som passar bäst. Advisa grundades 2011 och är en av de största aktörerna i branschen.

Varför jämföra lån?

Hur skulle du gå till väga om du behövde ett lån? Många tänker nog automatiskt att det enklaste är att vända sig till sin vardagsbank. Men faktum är att det inte alls är säkert att din bank kan erbjuda dig de bästa villkoren eller ens beloppet du är intresserad av.

Du kanske vänder dig till en ny bank och genomför ytterligare en krånglig ansökan. Då har du inte bara slösat tid utan även "gjort av med" två kreditupplysningar. Varje förfrågan hos UC riskerar att försämra din kreditvärdighet.

En ansökan och flera svar

Det här är några av orsakerna till att låneförmedlare som Advisa blivit så populära. Kunden gör endast en ansökan och Advisa registrerar bara en kreditupplysning, men du får svar från flertalet banker och väljer det lån som passar bäst. Bankerna lägger olika bud och ofta skiljer det sig mycket åt beträffande räntorna.

LÄS MER: Så betalar du mindre för bolånet

Maximalt får du svar av ett tjugotal banker och långivare. Advisa hjälper dig sedan att välja det bästa alternativet. Som kund betalar du ingenting för att ansöka och du betalar heller aldrig några pengar till Advisa. De får betalt av bankerna i form av en provision på lånet. Precis som andra seriösa låneförmedlare och långivare verkar Advisa under tillsyn av Finansinspektionen.

Lös dyra lån

Den som redan har flera lån och krediter kan använda Advisa för att samla lånen och förhoppningsvis sänka sina lånekostnader. Är man bara i behov av ett litet lån kan ett alternativ vara att vända sig till en långivare som inte använder UC förfrågningar överhuvudtaget.

2017-04-19

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...