Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Månadsränta:

Bluestep – bolån och privatlån

Snabbnavigering
Om företaget
Lånebelopp
Räntor & kostnader
Lånevillkor
Hur går ansökningen till?
Tjänster & produkter
Öppettider & kundservice
Jämför med andra långivare

Om företaget

Bluestep är en bank med tillstånd att bedriva finansieringsrörelse. Bolaget grundades 2005 och är idag cirka 180 anställda med kontor i Stockholm, Helsingborg och Oslo. Bluestep erbjuder lån utan säkerhet på upp till 350 000 kr men även större lån ifall du vill använda pengarna till att köpa en ny bostad.

Bluestep var ett kreditmarknadsbolag fram till den 7 oktober 2016. Då beviljade Finansinspektionen Bluesteps ansökan om att bedriva bankrörelse. Bolaget grundades 2005 och är idag cirka 180 anställda med kontor i Stockholm, Helsingborg och Oslo. Bluestep erbjuder lån utan säkerhet på upp till 350 000 kr men även större lån för att köpa t.ex. en ny bostad. Bluestep marknadsför inte sms lån på sin webbplats. 

Hand som tar emot pengar

Lånebelopp

Bluestep erbjuder tre olika låneprodukter som de valt att kalla Privatlånet, Bluestep-lånet och Lånelöfte. Till skillnad från andra aktörer på marknaden erbjuder Bluestep inga snabblån, smslån eller andra jämförbara lånetyper. 

Privatlån

Bluesteps privatlån är ett lån utan säkerhet där man kan låna från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Man väljer om man vill betala tillbaka lånet under 1 år eller upp till 15 år. Det är även möjligt att låna pengar för dig som har upp till 10 stycken betalningsanmärkningar.  

Bluestep har även infört en räntegaranti. Det betyder att om man som kund blir beviljad ett privatlån med lägre ränta än Bluesteps privatlån så matchar de det erbjudandet. Men det kräver som sagt att du redan blivit beviljad ett privatlån hos Bluestep.

BlueStep-Lånet

Med Bluestep-lånet kan du låna från 150 000 kr upp till 5 000 000 kr och är till för dig som äger en bostad vars värde övergår bostadens belåning. Lånet är tänkt att användas om man vill renovera sitt boende eller lösa in dyra snabblån för att sänka sina månadskostnader. Lånet har en amorteringstid på upp till 40 år.

Bluesteps lånelöfte

Ett lånelöfte från Bluestep skiljer sig inte mycket från ett lånelöfte hos de traditionella bankerna, förutom på några punkter. Du som ansöker behöver inte ha en fast anställning, och du kommer inte bli bortsorterad bara för att du har en dålig ekonomisk historia.

Lånelöftet från Bluestep är helt kostnadsfritt och är giltigt i 3 månader. 

Räntor och kostnader

Räntan sätts individuellt på alla lån och varierar mellan 4,45 % - 29,50 %. Det är svårt att redovisa exakt vilken ränta du som kund får hos Bluestep eftersom bolaget tillämpar en strikt individuell kreditprövning, baserad på många olika faktorer.

I Oktober 2016 låg snitträntan på bolån runt 1,60% och listräntan på cirka 1,80%. Det i betydligt lägre i jämförelse med Bluesteps ränta på minst 4,45%. 

Innan du tecknar ett lån är det viktigt att du beräknar dina kostnader och lägg gärna på ett par tusenlappar så att du med god marginal har råd att betala alla räkningar. Ett lån på 1 000 000 kr kostar cirka 5000 kr per månad i enbart ränteavgifter. 

Lånevillkor

Villkoren skiljer sig åt beroende på vilket lån du väljer att teckna.

Villkor för privatlån

 • För att ansöka om Bluesteps privatlån ska du uppfylla följande kriterier:
 • Minst 18 år
 • Fast månadsinkomst på minst 12 500 kr
 • Folkbokförd i Sverige i minst 12 månader
 • Inget skuldsaldo hos kronofogden
 • Har ej en boxadress

Villkor för BlueStep-Lånet

För att ansöka om BlueStep-lånet krävs att du uppfyller följande kriterier:

Bostaden som du belånar…

 • ägs av dig
 • är värd minst 200 000 kr
 • hyrs inte ut till någon annan
 • används ej kommersiellt
 • kan belånas upp till 85 %

Du som söker…

 • är minst 18 år
 • löser skulder hos kronofogden i samband med lånet

Villkor för lånelöftet

För att ansöka om ett lånelöfte ska du som söker vara…

 • minst 18 år
 • ha en kontantinsats
 • ej skulder hos kronofogden

Hur går ansökningen till?

Du ansöker via hemsidan eller genom att ringa till en handläggare.

Övriga tjänster

Hos Bluestep kan du även spara till fast eller rörlig ränta. För den som vill kunna ta ut pengar från sparkontot när man vill kan man spara med rörlig ränta från 0,20 % - 0, 80 %. För den som vill placera sina pengar under en längre tid gör det till en fast ränta från 0,65 % - 2,05 %.

Öppettider

Måndag - torsdag: 8:00 - 19:00
Fredag: 8:00 - 17:00

Jämför med andra

Bluestep kan jämföras med andra banker specialiserade inom bolån, så som statliga SBAB. Dock är SBAB inte inriktat på kunder som har svårt att få bolånet beviljat. Marginalen Bank erbjuder dock större lån till kunder med sämre kreditvärdighet men marknadsför sig inte lika starkt mot just bolånekunder som Bluestep gör.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...