Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Månadsränta:

Wasa Kredit – privatlån & kreditkort

Hos Wasa Kredit kan kunderna ansöka om ett lån utan säkerhet upp till 350 000 kr. Man erbjuder dessutom kreditkortet Gustav med en kreditgräns upp till 100 000 kr.

Om företaget
Lånebelopp
Lånevillkor
Hur går ansökningen till?
Tjänster och utbud
Öppettider
Jämför med andra

Om företaget

Wasa Kredit är ett finansbolag som erbjuder leasing- och avbetalningsfinansiering men också konsumentkrediter, blancolån, kort- och kontokrediter till privatpersoner. Företaget har inget utbud av sms lån till konsumenter.

Företaget har profilerat sig som samarbetspartner till andra bolag inom bland annat fordonshandel, dator/kontorshandel och maskinhandel. När du köper exempelvis en dator på avbetalning i en butik, är det vanligt att Wasa Kredit står som kreditgivare.

Wasa Kredit är ingen bank men konkurrerar ändå med bankerna i egenskap av långivare för belopp från 10 000 upp till 350 000 kr. Kreditkortet Gustav möjliggör kredit upp till 100 000 kr och marknadsförs som ett kreditkort med exklusiva rabatter, erbjudanden och förmåner.

Wasa Kredit är helägt av Länsförsäkringar Bank. Länsförsäkringsbolagen äger gemensamt Länsförsäkringar AB, där Länsförsäkringar Bank ingår som ett dotterbolag.

Stapel med guldmynt

Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna upp till 350 000 kr utan säkerhet hos Wasa Kredit. På förhand är det svårt att säga hur mycket du blir beviljad. Uppgifterna i din ansökan avgör.

Tjänster & utbud

Lån till privatpersoner

Wasa Kredit marknadsför en produkt som de kallar för “Direktlånet”, där privatpersoner kan låna från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Återbetalningstiden bestämmer du själv men maximal gräns är 12 år. Tänk dock på att du har rätt att lösa in hela lånet när du vill och endast betala ränta för den period lånet varit utestående.

Direktlånet har en rörlig ränta som för närvarande är mellan 4,45 - 14,95 %. Räntan sätts individuellt efter att Wasa Kredit gjort en kreditbedömning.

Tänk på att Wasa Kredit tar en upplysning hos UC, där varje förfrågan sänker din kreditvärdighet. Om du bara ska ansöka om ett mindre belopp kan det därför vara bättre att ansöka hos en långivare som inte tar någon förfrågan via UC.

Kreditkortet Gustav

Kreditkortet Gustav är ett kort som erbjuder kredit upp till 100 000 kr. Det här kortet får man ofta av Wasa Kredit när man exempelvis köpt något på avbetalning hos någon av Wasa Kredits samarbetspartners.

När du köper produkter från Apple på avbetalning fungerar Wasa Kredit som en mellanhand och blir långivare i samband med köpet.

Fördelarna med Gustavkortet är att man satsar stort på olika former av rabatter och erbjudanden i samarbete med andra företag. Man samarbetar bland annat med Siba och Circle K.

Den som har kortet kan också handla i Gustavshopen, en webbshop där vissa produkter är unika. En annan tjänst är möjligheten att betala sina räkningar med kortet.

Kortet har 55 dagar räntefritt på alla inköp och uttag samt erbjuder ett reseskydd där följande ingår:

 Avbeställningsskydd
 Bagageförsening
 Personförsening
 Självriskreducering
 Olycksfallsförsäkring

Kreditkort

Lånevillkor

Följande grundkrav gäller för att ansöka om blancolån hos Wasakredit:

 • Du är minst 20 år.

 • Du är fast anställd sedan 6 månader.

 • Du har inga betalningsanmärkningar.

 • Du har varit folkbokförd i Sverige minst 3 år.

 • Du har en fast inkomst i Sverige av tjänst eller pension.

För att ansöka om Gustavkortet måste följande villkor uppfyllas:

 • Du har ett giltigt Mobilt BankID

 • Du är minst 20 år

 • Du har inga betalningsanmärkningar

 • Du har varit mantalsskriven i Sverige i minst 3 år

 • Du är fast anställd sedan 6 månader och har en årsinkomst i Sverige på minst 110 000 kr

 • Alternativt studerar på en CSN-berättigad utbildning i Sverige. Om du är student krävs det att du skickar ett studentintyg efter att du registrerat din ansökan

Räntor och avgifter

 • Räntan är för närvarande 4.45 - 14.95 % och bestäms efter en kreditprövning.

 • Uppläggningsavgift: 375 kr

 • Administrativ avgift: 40 kr

Effektiv ränta

Räntan är rörlig och för närvarande mellan 4,45 - 14,95  procent och sätts individuellt efter kreditprövning. Uppläggningsavgiften är 375 kronor och administrativa avgiften 40 kronor. Effektiv ränta är för närvarande 7,72 procent vid ett annuitetslån på 100 000 kronor beräknat på 5 år med en exempelränta på 6,45 procent.

En återbetalningstid på 5 år ger totalt 60 månadsbetalningar på 1 954 kronor vid 100 000 kronor, vilket ger totalt 119 640 kronor att betala.

Hur går ansökningen till?

Du ansöker om lån direkt på nätet och får besked inom några minuter. Skulle lånet bli beviljat kan du signera direkt med mobilt BankID. Du kan även välja att få avtalet skickat på posten, signera och returnera.

När avtalet är signerat tar det cirka 2-3 bankdagar tills lånet är utbetalt.

Telefonlur

Öppettider & kundservice

Kundservice på telefon är öppen mellan 9 - 17. Dygnet runt går det dock att logga in på “Mina Sidor” där du kan se dina avtal och skicka meddelanden till kundtjänsten. Du kan även se aktuell skuld för dina lån och saldo för kreditkortet Gustav.

Jämför med andra långivare

Wasa Kredit är en långivare som bäst kan jämföras med bolag som erbjuder privatlån upp till högst 350 000 kr. Jämför gärna med Forex, som har liknande tjänster, eller vanliga banker. En skillnad är att Wasa Kredits kreditkort Gustav sticker ut lite i mängden med särskilda erbjudanden.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...