Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Bank Norwegian – lån & kreditkort

Bank Norwegian är en internetbank för privatpersoner som erbjuder blancolån från 5000 kr upp till 500 000 kr samt ett kreditkort och sparkonto. Moderbolaget är flygbolaget Norwegian som är ett av Europas största lågprisflygbolag.

Om företaget
Lånebelopp
Tjänster och produkter
Priser
Öppettider & kundservice
Alternativ till Bank Norwegian

Om företaget

Norwegian, eller Norwegian Air Shuttle som är företagets fullständiga namn, startade som ett vanligt flygbolag 1993 men är sedan en tid tillbaka helt inriktat på lågprisflyg. Man flyger både utrikes och inrikes. I hemlandet Norge har bolaget lagt beslag på nästan hälften av marknaden för inrikes flyg.

Idag har flygbolaget cirka 5500 anställda och är det tredje största lågprisflybolaget i Europa. Totalt trafikeras över 400 rutter till mer än 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, Västindien och USA.

Genom omfattande samarbeten med utvalda hotell kan Norwegian också erbjuda kompletta resepaket till sina resenärer.

spargris

Banken

Bank Norwegian AS grundades 2007 som en norsk internetbank för privatpersoner. Företaget ägs till 100 % av Norwegian Finans Holding ASA.

I Sverige har man haft verksamhet sedan 2013. Bankkunder som flyger med Norwegian får extra bonus på alla köp de gör med sitt kreditkort. Den som flyger ofta kan spara mycket pengar på att vara kund i banken.

Produkterna består av de allra vanligaste banktjänsterna. Man erbjuder också lån utan säkerhet från 5000 kr.

Hur mycket kan du låna?

Hos Bank Norwegian kan du ansöka om lån mellan 5000 - 500 000 kr utan säkerhet. Ansökan sker på internet och företaget uppger att kunden får svar direkt. Du legitimerar dig med hjälp av BankID.

Hand som tar emot pengar

Tjänster & utbud

Produkterna är blancolån, kreditkort och sparkonto. Räntan på sparkontot är bra men lån är verksamhetens huvudfokus. Norwegian erbjuder endast lån utan säkerhet, och de erbjuder heller inga lönekonton kopplade till ett bankkort.

Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin som gäller för belopp upp till 950 000 kr.

Lånevillkor

För att kunna låna pengar måste du ha fyllt 18 år och varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

En kreditupplysning tas via UC i samband med ansökan om lån. Tänk på att många förfrågningar hos UC sänker din kreditvärdighet. Bank Norwegian gör också en egen kreditbedömning innan de ger dig ett erbjudande.

Om du vill låna utan UC-förfrågningar eller vill ansöka om lån med betalningsanmärkningar får du vända dig till andra långivare, som exempelvis Credway där du kan låna upp till 20 000 utan förfrågan via UC.

Priser

För varje godkänt lån oavsett storlek tar Bank Norwegian ut en avgift om 399 kr. Utöver uppläggningsavgiften betalar kunden 19 kr i månaden.

Räntan är individuell och blir bättre om kunden har en mer gynnsam ekonomisk situation, som med de flesta andra långivare. För närvarande är den effektiva räntan från 5,22 % men tänk på att den också kan bli betydligt högre.

Förseningsavgiften är för närvarande 95 kr och påminnelseavgiften 60 kr.

Kreditkortet ger poäng i form av CashPoints, som ger pengar tillbaka på allt du betalar med kortet. Kortet har ingen årsavgift och Bank Norwegian tar inte heller ut några avgifter av kunder som tar ut kontanter i bankomater utomlands.

Köper du flygbiljetter hos Norwegian får du extra CashPoints. Betalar du resan med kortet ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Upp till 45 dagar kan du använda kortet räntefritt. Maximal kredit är 100 000 kr. Vid uppskjuten betalning är den effektiva räntan 18,37 %.

Det finns billigare kreditkort men CashPoints med bonus på upp till 20 % när du flyger med Norwegian gör ändå kortet mycket attraktivt för den som flyger ofta. På andra köp är bonusen 1 %.

Andra fördelar med kortet är att du väljer din egen pinkod på nätet och kan signera alla avtal elektroniskt. 

Hur går ansökningen till?

Du ansöker alltid via internet, via datorn eller mobilen. Hela processen kan slutföras på internet genom legitimering och signering med BankID. Utbetalningstiden är två bankdagar, men kan även gå fortare. Att ansöka om kreditkort är också enkelt och sker snabbt via hemsidan. Tyvärr känns hemsidan lite krånglig att använda och användarupplevelsen är inte den bästa.

Öppettider & kundservice

Kundtjänsten är öppen dygnet runt men kan ibland ha långa kötider. Kunder som är inloggade kan enkelt se sina senaste fakturor, årsbesked och återbetalningsplan samt transaktioner på kreditkortet.

Alternativ till Bank Norwegian

Andra alternativ till Bank Norwegian är bland annat Wasa Kredit och Forex Bank. Fördelen med Bank Norwegian är att du sparar en hel del pengar om du dessutom flyger med Norwegian. Detta gäller dock bara om du använder Norwegians kreditkort. Privatlånen bör jämföras mot liknande lån i samma storlek. Om du enbart är intresserad av mindre lån, är det en fördel att välja en långivare som inte tar förfrågningar via UC.

Informationen på denna sida uppdaterades 2016-06-03. Med reservation för felskrivningar.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...