Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Skippa parkeringsautomaten med SMS Park!

SMS Park är en av de tjänster som låter dig betala för dina parkeringar direkt i mobilen. Du kan smidigt starta och avsluta en parkering direkt i appen, och till skillnad från EasyPark, som är en av de kändaste apparna, kan du också välja att skicka ett SMS för att starta och avsluta din parkering. Tjänsten kan jämföras med sms-lån, som fungerar lika snabbt.

SMS Park finns till Android, iOS och Windows Phone.

Så använder du SMS Park
Hur mycket kostar det jämfört med en vanlig parkeringsautomat?
Vilka betalningsalternativ finns det?
Kan jag flera bilar parkerade samtidigt?
SMS Park för företag
Vad är skillnaden mellan SMS Park och Easypark?
Vilka städer finns SMS Park i?

Hur du startar en parkering med hjälp av SMS Park

Via appen

Börja med att lägga till din bils registreringsnummer om du inte redan gjort det. Om du redan lagt till en bil sparas den och dyker upp här och du kan välja rätt registreringsnummer för parkeringen.

Skriv sedan in zonkoden för området där du är parkerad. Zonkoden hittar du på SMS Parks skyltar i området. Du kan också välja att öppna kartvyn och välja rätt område därifrån. Din GPS i mobilen kan hjälpa till att hitta området, men det är ändå upp till dig att se till att det är rätt.

Appen ber dig välja en planerad sluttid för parkeringen. Du ställer in tiden genom att dra i den blå remsan. Tiden du väljer kommer fungera som sluttid för din parkering. När du valt tid trycker du på ”Starta”, då är parkeringen igång och betald för.

Du kan såklart gå in och korrigera sluttiden om du märker att ditt ärende kommer ta längre än planerat, och du kan också själv gå in och avsluta parkeringen när du vill.

Via SMS

Parkeringen kan också startas och avslutas via SMS. Skicka då ett SMS med zonkod, bilens registreringsnummer och ditt personnummer till 070-0404040. Då parkeringen har startats får du en bekräftelse via SMS.

LÄS MER: Bästa avtalen för privatleasing 2018

För att avsluta parkeringen är det bara att skicka ”Avsluta” till samma nummer. Då parkeringen har avslutats får du ett SMS.

Om du startar din parkering via SMS kommer du få SMS-påminnelser om den pågående parkeringen så du inte ska glömma bort att den är aktiv.

Hur mycket kostar det att eparkera jämfört med att betala i en parkeringsautomat?

Parkeringstaxan är densamma som om du betalar i en parkeringsautomat. På vissa ställen läggs en serviceavgift till, men den kostnaden meddelas alltid på SMS Parks skyltar och dekaler för det området. Serviceavgiften är max 2,90 kronor per parkering om du använder appen, och max 5 kronor om du startar parkeringen via SMS.

Det positiva är att du kan avsluta din parkering precis då du kommer till bilen, och på det viset betalar du enbart för just den tid du står parkerad. Betalar du parkeringsavgiften via en automat får du inte pengarna tillbaka för den tid du betalat för men inte utnyttjar.

Hur du betalar i mobilen med SMS Park

SMS Park debiterar dig en gång i månaden för hela månadens parkeringar, och de erbjuder 4 olika betalningssätt. Kortbetalning, pappersfaktura, e-postfaktura och SMS-faktura. Pappersfakturan kostar 25 kronor per faktura, medans de andra alternativen är gratis. Om du inte gör ett aktivt val kommer du automatiskt få pappersfakturor. För att ändra betalsätt loggar du in på Mina sidor på SMS Parks hemsida.

LÄS MER: Allt om NFC och mobila betalningar

Kan jag parkera fler bilar samtidigt?

Du kan ha två bilar korttidsparkerade samtidigt. Du startar parkeringen precis som vanligt. Vill du avsluta parkeringen via SMS behöver du skriva ”Avsluta”, följt av bilens registreringsnummer.

SMS Park för företag

SMS Park erbjuder också företagskonton. Det kostar 49 kronor per användare per månad, och det finns inga startkostnader eller bindningstider. Användare ansluts via företagets Mina sidor med hjälp av telefonnummer och namn. Företagets alla parkeringar fås sedan på en samlad månadsfaktura. Det går bra att parkera med sin egen, företagets, eller en annan bil i och med att kontot inte är kopplat till bilar, utan till personer. Om du inte använder appen under en kalendermånad kommer SMS Park inte heller ta någon månadsavgift.

Kan jag använda företagsmobilen för att parkera privat?

Genom ett knapptryck kan du välja mellan privat- och företagsparkering då du använder dig av din jobbmobil. Eftersom SMS Park inte debiterar på telefonräkningen, utan fakturan hänger ihop med personnumret man anger då man parkerar, går det bra att använda företagstelefonen också fast du gör en privat parkering.

Vad är skillnaden mellan EasyPark och SMS Park?

EasyPark är en av de kändaste konkurrenterna till SMS Park, och också fast appen fungerar ganska likadant finns det ändå några skillnader.

En av skillnaderna är att SMS Park finns i fler städer än EasyPark. Bland annat i Göteborg kan du använda dig av SMS Park för att parkera på stadens gatuparkeringsplatser, men EasyPark erbjuder inte den möjligheten. EasyPark finns ändå på en del privatövervakade områden i Göteborg.

Med EasyPark kan du använda dig av deras app eller servicenummer för att starta och avsluta en parkering. Hos SMS Park kan du använda deras app, SMS-tjänst eller logga in på deras webbsida för att starta och avsluta en parkering.

Också då det kommer till serviceavgifter skiljer sig tjänsterna något. Hos EasyPark kan du endera välja att inte ha en månadsavgift, men då betalar du en serviceavgift på 15% av taxan, eller minst 4,95 kronor, per parkering. Det andra alternativet är att betala 59 kronor per månad och utöver det betala endast P-kostnaden. SMS Park däremot har ingen månadsavgift och i många fall inte heller en serviceavgift. Om en serviceavgift tillkommer står det på skyltarna för området.

SMS Park har en app för Windows Phone, något EasyPark inte längre erbjuder.

Parkeringsappar av det här slaget gör parkerandet smidigare och enklare, och gör att du slipper bära med dig mynt. Du behöver inte heller springa tillbaka till automaten för att fylla på mer tid om dina ärenden drar ut på tiden. Med hjälp av appar som SMS Park och EasyPark kan du med några enkla tryck starta, förlänga och avsluta parkeringen direkt från mobilen.

Vilka orter har SMS Park?

Nedan hittar du samtliga orter där SMS Park är tillgängligt, i alfabetisk ordning:


Agnesberg
Akalla
Alingsås
Alnö
Alvesta
Angered
Arlanda
Arvika
Askim
Avesta
Bandhagen
Bara
Blackeberg
Boden
Bollebygd
Bollnäs
Boo
Borgholm
Borlänge
Borås
Botkyrka
Bovallstrand
Brastad
Bro
Bromma
Bromölla
Burlö
Bursvik
Bålsta
Dalarö
Dalby
Danderyd
Edsbyn
Ekerö
Ellös
Enköping
Enskede
Eskilstuna
Falkenberg
Falköping
Falsterbo
Falun
Farsta
Finspång
Fisksätra
Flemingsberg
Forsa
Forsåker
Frillesås
Frölunda
Frösunda
Furuvik
Färjestaden
Garnisonen
Grebbestad
Grisslehamn
Grums
Gråbo
Gränna
Gubbängen
Gustavsberg
Gävle
Göteborg
Hagsätra
Hallsberg
Hallstavik
Hallunda
Halmstad
Handen
Haninge
Helsingborg
Hisingen
Hisings Backa
Hisings Kärra
Hjällbogärdet
Huddinge
Hudiksvall
Hunnebostrand
Hägersten
Hälleviksstrand
Härnösand
Hässelby
Hässleholm
Högsbo
Högsbohöjd
Hököpinge
Johanneberg
Johanneshov
Jonsered
Jordbro
Järfälla
Järna
Jönköping
Jörlanda
Kallhäll
Kalmar
Karlshamn
Karlskrona
Karlstad
Katrineholm
Kista
Knivsta
Kortedala
Kristianstad
Kristinehamn
Kulltorp
Kungsbacka
Kungshamn
Kungsholmen
Kungsängen
Kungälv
Kållered
Laholm
Lerkil
Lerum
Lidingö
Lidköping
Liljeholmen
Limhamn
Lindholmen
Lindome
Linköping
Ljungskile
Ljusdal
Ludvika
Luleå
Lund
Lycke
Lysekil
Malmö
Mariestad
Marstrand
Mjölby
Mollösund
Mora
Motala
Märsta
Mölndal
Mölnlycke
Mörby
Mörkö
Mörsil
Nacka
Nol
Norrköping
Norrtälje
Norsborg
Nyköping
Nynäshamn
Nässjö
Nödinge
Orminge
Orust
Oskarshamn
Partille
Piteå
Rimbo
Rinkeby
Rönninge
Salem
Saltsjö-boo
Saltsjöbaden
Sandviken
Sickla
Sjömarken
Skanstull
Skara
Skarpnäck
Skellefteå
Skene
Skogås
Skärholmen
Sköndal
Skövde
Smögen
Sollefteå
Sollentuna
Solna
Spånga
Stenhamra
Stenungsund
Stinsen
Stockholm
Storvik
Strömstad
Sundbyberg
Sundsvall
Surte
Svedala
Säve
Sävedalen
Söderby
Söderhamn
Söderköping
Södertälje
Sörberge
Tensta
Timrå
Torslanda
Tranås
Trelleborg
Trollhättan
Tullinge
Tumba
Tungelsta
Tyresö
Täby
Uddevalla
Umeå
Upplands Väsby
Uppsala
Utby
Vallentuna
Varberg
Vaxholm
Veddige
Vendelsö
Visättra
Vårby
Vårgårda
Väddö
Vällingby
Vänersborg
Vännäs
Värmdö
Värnamo
Väse
Västberga
Västerhaninge
Västervik
Västerås
Västra Frölunda
Växjö
Ystad
Ytterby
Åby
Åkerhög
Åkersberga
Ånäset
Åre
Årsta
Årsta Havsbad
Årstaberg
Ås
Älandsbro
Älta
Älvsjö
Ängelholm
Äspered
Öckerö
Öjersjö
Örebro
Örnsköldsvik
Ösmo
Östersund

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...