Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Skapa Riktiga Vykort direkt i mobilen!

Sommaren är snart här, och många av oss åker på semester. Då blir det ofta bilder uppladdade på Instagram, eller skickat på meddelandetjänster till vänner. Men det är något speciellt som mottagare att få ett vykort från en vän på utlandsresa - särskilt om du har vänner eller släkt som kanske inte är uppkopplade på alla sociala medier.

PostNord har löst detta problem med appen “Riktiga Vykort”, som låter dig skapa ett fint kort med egen bild direkt i mobilen. Tack vare detta kan du alltså skicka egentagna bilder utan att ens springa förbi en postlåda! Vi tyckte att detta var riktigt intressant, så vi testade appen. Här nedan finner du en kort guide.

Vad kostar det att skicka ett vykort?
Vad är skillnaden mellan "riktiga vykort" och ett e-kort?
Är det Posten som skickar mitt vykort?
Hur lång tid tar det att leverera vykortet?

1. Ladda ner appen

Du hittar appen under namnet "Riktiga Vykort på Google Play och App Store

2. Välj korttyp

När du kommer till appen finns det tre olika typer av vykort att välja mellan: Motiv, bild eller collage. Vi väljer bild och tar ett foto från telefonens minne. Du kan även ta bilder från din Facebook eller Instagram.

3. Välj ram

Så fort du har valt ett foto du är nöjd med ger appen dig möjlighet att lägga in en ram. Det finns även textramar att välja mellan.

4. Lägg till text på baksidan

Som på ett vanligt vykort rymmer du här en kort hälsning, på runt 210 tecken med den förvalda storleken. Det finns dock flera fonter och storlekar, så du kan skräddarsy stilen efter eget tycke.

Läs mer: Sveriges största guide till privatleasing

Unikt för appens vykort är att du även har en “banner” där du kan ge en visuell uppiffning. Antingen kan du skriva in plats, med väder och temperatur, eller så kan du välja en banner som är knuten till högtider eller destinationer, t.ex. en pumpa för Halloween eller en kokosnöt om du är på en tropisk ort. Vi väljer att skriva in staden och vädret.

5. Välj mottagare

Här fyller du i adressuppgifterna till personen du vill skicka till. Om du inte kan postadress utantill så finns en sökfunktion på hitta.se inkluderad.

6. Välj storlek och beställ

Sista steget innan beställningen går iväg är att fylla i kortuppgifter för betalning och storlek för vykortet. Den förvalda storleken samt den mindre storleken kostar lika mycket, 19 kronor, medan ett större A4-kort kostar 29 kronor.

7. Klart!

Nu är du färdig! Kortet borde komma fram till avsändaren nästkommande vardag.

Vad är skillnaden mellan "riktiga vykort" och ett e-kort?

Ett vykort skapat i appen är precis som vilket fysiskt vykort som helst, medan ett e-kort endast skickas elektroniskt, oftast via SMS eller mail.

Är det Posten som skickar mitt vykort?

Ja, PostNord står för tjänsten och skickar alla vykort beställda i appen.

Hur lång tid tar det att leverera vykortet?

Vanlig leveranstid för posten gäller, alltså 1-2 vardagar.

25/4/2018

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...