Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Ultimata guiden: så sparar du med billig mat online

Vi gör allt mer av vår shopping online, och i det går nu att köpa nästan vad som helst på nätet. Också när det kommer till att handla mat har onlineshopping börjat bli populärt, men till skillnad från andra varor har det här blivit en uppdelning, och det har uppstått flera olika sätt att handla på online. Du kan till exempel välja att prenumerera på en matkasse där du får recept och ingredienser hemskickade till dig, eller så kan du välja att göra din matshopping online själv och välja allt du vill ha och få det levererat hem till dörren. Här går vi igenom de olika alternativen för att handla mat på nätet och presenterar olika aktörer för varje kategori.

Matkassar

Nuförtiden finns det en uppsjö av olika matkassar att välja mellan. I matkassarna får du recept för ett antal måltider, samt ingredienserna för just de här rätterna.

Matpåse från Linas matkasse

Linas matkasse finns för 2–6 personer och innehåller 3–5 måltider, beroende på vilken av de fyra kassarna du väljer att beställa. De erbjuder också en fruktkasse, salladskasse och en energimix som du kan lägga till din beställning. Bör beställas 7 dagar innan leverans.

Kostnad: Från 529 kronor för 4 måltider för 2 personer.

Fördel: En del av kassarna går att välja att få glutenfria eller laktosfria, och du har också möjlighet att byta ut vissa recept om du väljer Linas Barnkasse 5 dagar, Linas Flexitariankasse eller Linas Vegetariska kasse.

 

Matpåse från Citygross

City gross har störst utbud och erbjuder 15 olika matkassar med 3–5 måltider för 2–12 personer. Du kan också välja att hämta din matkasse från närmsta butik ifall du föredrar det framför att få hemleverans. Hemleveransen kostar 50 kronor, och att hämta från butiken är gratis.

Kostnad: Från 449 kronor för 5 måltider för 2 personer.

Fördel: Erbjuder en Flexkasse där du kan välja upp till 7 måltider upp till 12 personer. I den kassen kan du också välja vilka recept du vill ska ingå.

LÄS MER: Få cashback på Mathem, Mat.se och fler med Refunder!

 

Matpåse från middagsfrid

Middagsfrid har matkassar för 2–4 personer, med 3–5 måltider. Utöver sina matkassar kan man också välja att lägga till en melliskasse, frukostkasse eller fruktkasse till sin beställning. Middagsfrid försöker också säsongsanpassa sina matkassar. Bör bokas senast 9 dagar innan leverans.

Kostnad: Från 595 kronor för 4 måltider för 2 personer.

Fördel: Har en bistrokasse med tre måltider där en måltid tillagas från grunden, en är något av en genväg från Urban Deli (till exempel en färdiglagad sås eller annat tillbehör), och den tredje måltiden har förberetts för dig så att det krävs minimal egen insats.

 

Matkasse från ICA

ICA erbjuder matkassar med 3 måltider för 4-6 personer och har 6 olika matkassar. Du kan välja att endera få kassen levererad hem till dig eller att hämta upp den från en butik. Kassen bör bokas senast 7 dagar innan leverans.

Kostnad: Första kassen för 299 kronor.

Fördel: Erbjuder en laktosfri familjekasse.

 

Matkasse från Årstiderna

Årstiderna erbjuder matkassar för 1-4 personer med 3-5 måltider. Utöver matkassarna kan du också välja att beställa en låda med frukt eller grönsaker, och du kan också bland annat hitta en del ekologiska drycker och kött på webbsidan. Årstiderna har leverans varje vecka och kassen måste bokas senast tre dagar innan leverans.

Kostnad: Från 427 kronor för 4 måltider för 2 personer.

Fördel: Är helt ekologisk.

Matkasse från mat.se

Mat.se har matkassar med 3-5 måltider för 4 personer. Eftersom matkassen är ihopplockad som om du själv skulle handla med allt du behöver för veckans recept kan du välja att ta bort varor du kanske redan har hemma, eller byta ut något. Mat.se räknar också ut hur mycket av matkassens värde som blir över efter att du har tillagat veckans recept. Du kan oftast få leverans av matkassen redan samma dag om du bokar innan klockan 13.

Kostnad: Varierar beroende på vecka eftersom varorna som behövs för recepten plockas ihop som om du handlar som vanligt.

Fördel: Erbjuder en matkasse du kan bygga ihop din egen matsedel för veckan, baserat på recepten de har i sin receptbank.

Matkasse från Gröna Kassen 

Gröna kassen erbjuder 3-5 måltider för 1-4 personer. De erbjuder också flera glutenfria kassar och ägg- och mjölkfria kassar. Gröna kassen erbjuder leverans varje vecka.

Kostnad: Från 695 kronor för 3 måltider för 4 personer.

Fördel: Matkassarna är 100% vegetariska och minst 90% av deras innehåll är också ekologiskt.

 

Matkasse från Mathem

MatHem.se har matkassar med 3-5 måltider för 2-4 personer. De erbjuder också en cleansekasse med Tastelines sjudagars cleanse-program. MatHem.se har också några olika juicekassar att välja mellan där du får frukt och grönt som du kan pressa hemma. Matkassen måste beställas minst 7 dagar i förväg.

Kostnad: Från 629 kronor för 3 måltider för 4 personer.

Fördel: Erbjuder leverans 7 dagar i veckan, och erbjuder möjligheten att plocka ihop din egen matkasse med hjälp av deras receptbank.

 

Matkasse från Coop

Coop erbjuder matkassar med 3-4 måltider för 2-4 personer. Coop erbjuder hemleverans följande dag, men man kan också välja att hämta upp sin matkasse i butik. Vill du hämta i butik behöver du beställa tisdagen veckan innan.

Kostnad: Från 449 för 3 middagar för 4 personer.

Fördel: Alltid svenskt kött och kyckling och enbart färska råvaror, inga frysta produkter.

   

  

Mat från affärers onlinebutiker

Du kan också välja att själv plocka ihop de varor du vill ha och antingen beställa hemleverans du själv slipper åka till butiken och handla, eller så kan du välja att åka och hämta de färdigt ihopplockade varorna. Det du oftast inte kan hitta om du handlar såhär är varor från till exempel affärens egen kött- och fiskdisk.

 

Mathem logo

Hos MatHem.se kan du välja att starta ett abonnemang där du får samma varor levererade hem till dig med en tidsintervall du själv bestämmer. Du kan också välja att hämta upp din beställning själv.

Kostnad: Handlar du för under 700 kronor tillkommer en 95 kronors expeditionsavgift och eventuell leveranskostnad.

Fördel: Erbjuder leverans 7 dagar i veckan. Gratis leverans om du handlar för över 700 kronor och beställer senast dagen innan.

 

ICA logo

Vilka leveranssätt som erbjuds varierar från butik till butik, och du kan se vilka tider som är lediga då du valt butiken du handlar från. Då du är inloggad kan du också se dina egna erbjudanden och använda dem.

Kostnad: Priset för hemleverans är runt 49 kronor, men kan variera mellan affärer och tid på dygnet du vill ha leveransen.

Fördel: Har en kategori med veckans bästa priser där du kan se vad som är på erbjudande just nu.

LÄS MER: Spara pengar på abonnemang med Mina Tjänster

Coop logo
COOP erbjuder leverans måndag-fredag, och du kan få varorna levererade redan följande dag. För att kunna få hemleverans måste du handla för minst 500 kronor.

Kostnad: 49 kronor för leverans, men om du handlar för minst 2000 kronor är det gratis.

Fördel: Erbjuder recept där du enkelt kan klicka att lägg till alla ingredienser i inköpskorgen. Till exempel finns receptkategorin Fyra personer 80 kronor.

 

Från Mat.se erbjuds leverans 7 dagar i veckan. För att kunna få leverans samma dag eller nästa morgon måste du handla för minst 500 kronor, och en leveranskostnad på 49 kronor tillkommer.

Kostnad: Fri hemleverans om du handlar för över 700 kronor, annars 29 kronor.

Fördel: Leverans redan samma dag.

 

Willys logo

Leveransmöjligheterna varierar från butik till butik. Du kan se leveransalternativen och lediga tider då du har fyllt i ditt postnummer.

Kostnad: 49 kronor plockavgift, 99 kronor hemleverans

Fördel: Möjlighet att hämta upp varor redan samma eftermiddag eller dagen efter

  

Billig mat på nätet och prenumerationsboxar

För den som vill bli lite mer överraskad eller som kan tänka sig att planera mat mer utifrån det som erbjuds finns några sätt som du kan fynda matprodukter mycket billigt på.

 

Matsmart logo

Hos MatSmart kan du köpa produkter som passerat eller snart kommer att passera bäst före-datumet, produkter som inte säljs i butik på grund av förpackningsändringar, sånt som överproducerats eller som av annan orsak annars skulle slängas eller inte kan säljas i butik.

Kostnad: Porto från 49 kronor, men kan också hämtas upp från MatSmarts eget lager i Katrineholm.

Fördel: Du kan hitta bra produkter som är mycket billigare än i butik, och du deltar till att minska matsvinnet.

 

Logo for smakbox

Smakbox är en box som kommer varannan månad. Den innehåller cirka 15 produkter, och dess värde är 350-450 kronor. Du vet inte på förhand vad som kommer finnas i boxen. Det finns två olika att välja mellan: Smakbox och Smakbox Balans. Den sistnämnde innehåller mer vegetariskt och laktosfritt och färre sötsaker.

Kostnad: 199 kronor per box.

Fördel: Nya produkter som du kanske aldrig annars skulle valt att pröva.

Logotyp för kökets box

Boxen innehåller 8-10 produkter som du inte får veta innan du fått boxen. Värdet på varorna är ungefär 190 kronor, och du får också med ett magasin med recept och tips.

Kostnad: 129 kronor.

Fördel: Varje månad har boxen ett nytt tema som du får veta på förhand.

Som du ser finns det många olika sätt du kan handla mat på nätet. Vilken form som passar dig bäst beror på vad du vill ha ut av att göra din matshopping online.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...