Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Rabattshoppa med Refunder

Med hjälp av Refunder kan du få pengar tillbaka på alla dina inköp när du handlar i dina favoritbutiker online. Den här artikeln ger dig en guide till hur du använder dig av denna tjänst som gör onlineshoppingen ännu roligare! Läs hela guiden eller använd snabbnavigationen nedan för att hitta svaren du letar efter.

Hur funkar Refunders app?
Så fixar du Refunder-knappen
När får jag pengarna?
De mest populära butikerna med återbäring
Vad tjänar Refunder pengar på?
Alternativ till Refunder
4 andra sätt att spara på onlineköp

Hur funkar Refunder?

Att komma igång med Refunder är väldigt enkelt:

  1. Gå in på refunder.se och registrera dig. Du kan registrera dig med hjälp av ditt Facebook-konto eller din e-mailadress.
  2. Leta efter dina favoritbutiker- eller produkter på Refunders sida och klicka dig vidare, eller ladda ner Refunder-knappen och gå direkt vidare till siten du vill shoppa på.
  3. Handla de produkter du vill ha, precis som du skulle göra annars.
  4. Klart! Inom några timmar efter ditt inköp kommer återbäringen att registreras på ditt Refunder-konto och du får ett mail med den exakta återbärings-summan.

Du får inte pengarna tillbaka förrän du uppnått 100 kronor från olika beställningar, så det kan vara klokt att hålla ett öga på saldot. Det hittar du genom att klicka på "Mitt konto" när du är inloggad på Refunders hemsida.

Refunder mitt konto

Hur funkar Refunders app?

Refunder har också en app som funkar på nästan samma sätt som hemsidan. Du kan ladda ner appen från Play-butiken eller App Store och logga in på ditt Refunder-konto. I appen kan du se kampanjer och söka efter butiker och produkter. För att få återbäring då du handlar via mobilen är det bara att gå vidare till onlinebutiken från appen, och sen handla precis som vanligt.

I appen har du också en detaljerad översikt över inkommande återbäring, vad som är redo för utbetalning, och vad som redan har blivit utbetalt till dig. Både i appen och på hemsidan kan du välja att spara butiker som favoriter så du snabbt kan hitta dem senare.

Får jag återbäring på alla mina köp?

Du får ingen återbäring på köp där du använder en rabattkod som inte kommer från Refunder. Du får inte heller återbäring på den summa som betalas med presentkort eller tillgodopengar. Återbäringen fås enbart då du handlar i onlinebutiker.

LÄS MER: Sänk matkostnaderna med Matsmart

Du kan inte registrera ett inköp i efterhand, så det gäller att försäkra sig om att det registreras redan vid inköpet. Det bästa sättet att försäkra sig om det är att gå till onlinebutiken rakt från Refunders egen hemsida eller app, eller se till att du via tillägget har godkänt att du vill få återbäring innan du handlar.

Hur lång tid tar det att få pengarna och hur får jag utbetalningen?

Refunder betalar ej ut förrän villkor för ångerrätt eller öppet köp har gått ut, vilket oftast är 14 dagar efter köp. Det kan dock finnas ytterligare villkor, såsom förlängt öppet köp, som påverkar detta. Den uppskattade återbetalningstiden för varje butik kan du läsa om längre ner.

För att kunna föra över återbäringen till ditt bankkonto behöver du tjäna ihop minst 100 kronor. När du har fått ihop summan så kan du få pengarna utbetalda genom att fylla i dina bankuppgifter eller ditt PayPal-konto.

Hur funkar Refunder-knappen?

För att göra det ännu enklare kan du också ladda ner Refunder-knappen till din Chrome-webbläsare. Det här kommer inte påverka ditt vanliga surfande.

Du kan nu gå direkt in på sidan du vill shoppa på, eller söka på Google. Även när du googlar kommer det att stå om butiken ger återbäring.
Sökning på Google

Då du går in på en onlinebutik som samarbetar med Refunder kommer en pop-up dyka upp i ena hörnet.

Erbjudande på onlineshop

Tryck på Ja tack! och sen ”Aktivera din återbäring nu” på sidan som dyker upp.

Knapp för aktivering

Då återbäringen har aktiverats dyker en ny pop-up upp som bekräftar detta.

Aktiverat erbjudande onlineshop

På det här sättet behöver du aldrig själv komma ihåg att kolla om sidan samarbetar med Refunder.

Via tillägget kan du precis som på hemsidan se vilka kampanjer det finns, se en topplista med de populäraste butikerna eller söka efter specifika butiker och produkter.

Vilka butiker stöder Refunder och hur mycket sparar jag?

På Refunder finns över 840 olika butiker. Bland dem hittar du många av de populäraste onlinebutikerna, som:

 CDON, med upp till 4,5 % rabatt

 Ellos, med upp till 4 % rabatt

 Asos, med upp till 5 % rabatt

 Nelly.com, med upp till 4 % rabatt.

 Apoteket Hjärtat, med upp till 7.5 % rabatt.

Återbäringen varierar alltså från butik till butik, men Refunder håller också koll på speciella kampanjer från de ansluta butikerna, så du kan ofta spara mer än den angivna procenten. På varje butiks sida på Refunder kan du även se om de till exempel har fri frakt, 30 dagars öppet köp, eller något annat som är märkbart för just dem. Det står också när återbäringen är klar för utbetalning efter att du har handlat hos dem.

Vad tjänar Refunder pengar på?

Varje gång du gör ett inköp via Refunder får de en provision för att de har skickat dig vidare till butiken. Den här provisionen delas sedan mellan dig och Refunder. Det här gör att de inte behöver ta ut någon form av medlemsavgift.

Finns det några alternativ till Refunder?

Ja, det finns andra sidor som erbjuder liknande tjänster. Några av de största är Bonusway, Cashbacker och MyBonus. De olika sidorna varierar bland annat lite med hur länge det tar innan återbäringen betalas till ditt konto och hur mycket återbäring du måste tjäna ihop innan du kan flytta över pengarna till ditt bankkonto. Samtliga tjänsterna har också appar, men endast Bonusway har en knapp för webbläsare likt Refunder. Majoriteten av tjänsterna fokuserar på produkter och enklare tjänster, men det är väldigt sällan man erbjuder sms lån eller andra typer av finansiella tjänster.

LÄS MER: Parkera smartare med Easypark!

Även utbudet av butiker varierar beroende på vilken sida du använder dig av - Bonusway räknar hela Europa och menar att de då har tusentals butiker, medan Cashbacker ”endast” har 680 butiker. Många av de största butikerna finns på alla tjänster, som Nelly och CDON, men även där finns det avvikelser - Clas Ohlson finns till exempel på alla tjänsterna förutom Refunder.

Kan jag spara pengar på något annat smart sätt när jag shoppar online?

Det finns också olika typer av lojalitets- och bonusprogram. Till exempel:

  Hotels.com har ett system där du får en gratisnatt efter att du bokat 10 nätter hos dem.

 Flygbolag har också bonusprogram. Bland annat Oneworld, där till exempel British Airways och Finnair ingår, som gör det möjligt att samla poäng oberoende av vilket av de inkluderade flygbolagen du väljer att flyga med.

 Också klädkedjor som H&M använder sig nuförtiden av bonusprogram där du vid inköp samlar poäng som du sedan kan använda för att få något erbjudande vid senare inköp.

 I butiker som ICA kan du också samla poäng och få olika medlemserbjudanden.

Till skillnad från cashbacksidorna får du inte tillbaka pengar via bonus- och lojalitetsprogram. Istället samlar du oftast poäng. Cashbacksidorna kan därför ses som ett bättre alternativ då du får tillbaka pengar snarare än samlar bonuspoäng som måste användas i samma affär.

2018-07-06

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...