Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Fynda mat på nätet med Matsmart.se

Idén med Matsmart är att erbjuda överskottsmat på nätet till en mycket kraftig rabatt. Företaget köper stora mängder som annars skulle ha slängts och säljer sedan detta vidare till kunderna.

Det kan låta som en självklarhet att någon borde ta vara på all mat som slängs i onödan och visst finns det butiker som Överskottsbolaget som delvis gör detta med alla slags varor.

Matsmart har specialiserat sig på just mat, men har även ett visst utbud av bland annat städartiklar och apoteksvaror.

De har inga fysiska butiker utan köpen görs på nätet i webbutiken. Betalning sker med kort eller Klarna. När du betalat levererar Matsmart varorna i en låda hem till din dörr eller närmsta utlämningsställe.

Matsmarts grundare

Vad kan jag köpa på Matsmart?

De flesta varorna är skafferi-produkter, såsom kaffe, kryddor och knäckebröd, som ofta har långa bäst-före datum eller räcker långt efter datumet går ut. Det finns också ett utbud av ekologiska varor samt godis, drycker och träningskost. Däremot kommer du inte att hitta färskvaror som kött, mejeriprodukter eller grönsaker.

LÄS MER: Spara på Matsmart och andra webbutiker med Refunder!

Matsmart använder sig även då och då av ett lådkoncept för att paketera varor. De har bland annat tidigare erbjudit en mystery-box, där du kan få lite vad som helst för en extra bra rabatt. Just nu har de schlager-boxen, som innehåller allt snacks och tilltugg för en hemmakväll framför TV-n. Du kan hitta aktuella boxar under kategorin "Storpack" på deras hemsida.

Hur mycket billigare är det?

Enligt Matsmart själva är snittrabatten 50 %. När vi klickar runt lite bland varorna hittar vi bland annat snabbkaffe för 39 kr istället för normalpriset 59 kr. Chipspåsar kan man hitta för 15 kr och det går även att köpa hela lådor av vissa produkter för att spara ännu mer pengar. De har även en "utförsäljnings"-sektion där de flesta varorna har en rabatt på 70-90 procent, bland annat ett 15-pack proteinbars för 99 kronor.

LÄS MER: Mina Tjänster säger upp dina abonnemang gratis

Är det säkert att handla hos Matsmart?

Använd Matsmart.se om du vill kompletteringshandla på nätet till ett billigt pris och inte är kräsen med datumen. Mat blir inte farlig att äta efter bäst-före datum om den förvaras rätt.

Däremot ska du inte äta mat som passerat "sista förbrukningsdag" vilket generellt handlar om färskvaror som köttfärs, rå fisk, rå fågel samt frukt och grönt. Dessa varor säljs inte hos Matsmart.

2018-03-08

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...