Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Säg adjö till P-automaten med Easypark

Easypark tar bort behovet av P-automater genom att låta kunderna betala med mobilen istället. Så här fungerar parkeringsappen som går att använda i 30 svenska städer.

Trött på att springa runt och leta efter P-automaten? Visst vore det skönare att bara parkera bilen och låta betalningen sköta sig självt?

Det är precis så det funkar med Easypark – du ställer in i appen hur länge parkeringen ska gälla och vid behov kan du förlänga tiden, för att slippa riskera böter. Men bekvämligheten kommer till ett pris i form utav en fast månadskostnad eller, för de som parkerar mer sällan, en liten avgift.

Easypark ska spara tid, är tanken, och betalningen dras automatiskt från ditt betalkort, alternativt PayPal eller Apple Pay. Du behöver aldrig mer använda P-automater med andra ord, så länge Easypark finns tillgängligt i din stad. Du behöver inte ens ha plånboken eller kontokortet med dig i bilen.

I dagsläget har företaget har ett samarbete med de flesta större svenska städer, dock inte Göteborg men enligt uppgift ska det tydligen vara på gång.

Dekal i vindrutan

För att använda Easypark laddar du ner appen och registrerar dig. Du får ett välkomstmejl med en dekal som du placerar i bilens framruta. När dekalen är på plats vet parkeringsvakten att du använder Easypark och kan kontrollera hur lång tid du betalt för.

LÄS MER: Så undviker du att betala trängselskatt

Vakten hittar din betalning med hjälp av en handdator genom att söka på ditt registreringsnummer i Easyparks databas. Appen finns tillgänglig för iOS, Android och Windows Phone.

Hur mycket kostar Easypark?

Tjänsten är inte gratis. Du kan välja bland två paket, antingen Large eller Small. Med Large kan du använda Easypark obegränsat för 59 kr i månaden.

Väljer du Small betalar du ingen månadsavgift utan istället 15 % av parkeringskostnaden och alltid minst 5 kr. Det senare alternativet passar bra för den som sällan åker in till stan.

2017-02-14

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...