Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Spara tusentals kronor på abonnemangen med Mina Tjänster

Med Mina Tjänster får du kontroll över abonnemang och prenumerationer som dras från kontot varje månad. Du får snabb överblick över kostnaderna och kan säga upp de tjänster du inte vill ha.

Snabbnavigering

Vad är Mina Tjänster?
Så ansluter du dig
Vi testar Mina Tjänster
Är det säkert att använda?
Plus- och minus

 

Vad är Mina Tjänster?

Mina Tjänster är ett verktyg som hittar och listar alla dina prenumerationer och abonnemang. Verktyget ger dig full översikt över de tjänster som betalas från ditt bankkonto och dessutom kan Mina Tjänster avsluta abonnemangen åt dig med ett enda klick.

Du slipper telefonköer och försäljare som vill övertala dig att till varje pris stanna kvar som kund. Dessutom finns möjligheten att sänka kostnaden genom att låta Mina Tjänster hitta ett billigare abonnemang.

Affärsidén föddes ur tv-programmet Draknästet 2014 men det är först nu som tjänsten är användbar i skarpt läge.

Vi spenderar allt mer på våra abonnemang

Varför behövs egentligen ett verktyg som Mina Tjänster? För tjugo år sedan var det på sin höjd avgiften för kabel-tv vi behövde ha koll på. Idag spenderar vi allt mer pengar på mobilabonnemang, el-avtal, internet, tv-kanaler, gymkort, Spotify och matkassar.

Det krävs ingen expert för att räkna ut att många av oss börjar tappa kontrollen över hur mycket och vad vi faktiskt betalar för.

Behovet av att få full översikt över sina abonnemang är därför angeläget. Många abonnemang ligger kanske och bara dras från kontot utan att vi har någon koll. Eller så betalar vi alldeles för mycket.

Vem har inte tänkt att man måste ta kontroll över alla dessa månadsbetalningar? Problemet är ofta att en sådan genomgång tar både tid och energi men Mina Tjänster kopplar upp sig på några sekunder mot din bank via Mobilt Bank-id och hämtar information om alla dina abonnemang och prenumerationstjänster.

Snabb översikt 

Du får snabbt en översikt över hur mycket du betalar varje månad. Om du vill säga upp en tjänst, kan Mina Tjänster oftast göra det åt dig genom ett enkelt knapptryck. Då slipper du telefonköer eller kontakt med bolaget vars tjänster du vill säga upp. De kan till och med säga upp tjänster som du egentligen måste säga upp antingen genom att ringa eller skriva direkt till företaget.

Säger upp tjänsterna åt dig

Ett sådant exempel är tidningen Dagens Nyheter (DN). Tidningen anser att kunden måste ringa eller skriva för att avsluta sin prenumeration. Men när vi är inloggade i Mina Tjänster och väljer att säga upp DN, sker uppsägningen automatiskt genom en enkel signering med Mobilt Bank-ID. Mina Tjänsters handläggare ser till att säga upp tjänsten, vilket är helt kostnadsfritt.

Dessutom kan Mina Tjänster sänka ditt pris genom att ge förslag på billigare alternativ.

 

Så ansluter du dig 

Anslut dig genom att besöka minatjanster.se och välj ”Skapa konto”. Därefter ansluter du din bank. När du synkar ditt bankkonto kan prenumerationer och abonnemang hittas automatiskt. Du kan dock välja att manuellt lägga till fler tjänster senare.

Du godkänner att Mina Tjänster får tillgång till att se vad som dras från kontot men tjänsten i sig kommer inte ta betalt och du behöver aldrig fylla i några uppgifter om kontokort, m.m.

Med Mobilt Bank-ID ger du Mina Tjänster tillgång till ditt bankkonto. I fortsättningen kan du logga in med hjälp av e-post och ett vanligt lösenord men för att avsluta eller ändra en tjänst krävs godkännande med hjälp av Mobilt Bank-ID. Du har även möjlighet att logga in via Facebook. 

 

Vi testar Mina Tjänster

När vi loggar in med personummer tar det bara några sekunder att få en översikt över betalningarna. Den första reaktionen, som många nog känner igen sig i, är: ”Betalar jag verkligen såhär mycket varje månad”? 

3121 kr per månad kostar allting totalt i vårt exempel. Detta inkluderar de allra vanligaste tjänsterna som gymkort, elen, mobil och internet. Vid en snabb överblick visar det sig att Mina Tjänster lyckats få med i stort sett alla avtal utom gasleveransen. Varför just gasen inte kom med vet vi inte.

Tyvärr syns det inte alltid exakt vad man betalar för. Vi vet t.ex. inte om Comhem-avgiften gäller bredband eller kabel-tv. För detaljer måste du själv kontakta bolaget.

Mina Tjänster sammanställer bara de summor som dras från bankontot av ett visst företag men de har ingen möjlighet att förstå innehållet i tjänsten. 

De vet t.ex. inte vad försäkringspremien består av eller varför du betalat extra vid något tillfälle på mobilräkningen. Därför får du ta uppgifterna om hur mycket pengar du kan spara med en nypa salt.

Få förslag på billigare alternativ 

Bredvid vissa tjänster finns knappen ”Sänk kostnaden”. Om du klickar där får du förslag på billigare abonnemang. Den här möjligheten verkar framförallt gälla tele- och elabonnemang men är ändå en riktigt bra jämförelsetjänst. I vårt fall hittar Mina Tjänster ett betydligt billigare abonnemang, som skulle spara 888 kr/år.

Tips: Var lite försiktig och tänk efter innan du säger upp en tjänst. Kom ihåg att du kan ha bindningstider att ta hänsyn till. Kanske är du nöjd med tjänsten men betalar för mycket? Varför då inte ringa och påpeka detta direkt till bolaget och försöka få ner priset den vägen.

Säg upp tjänster med ett klick

Den mest kraftfulla funktionen i Mina Tjänster är utan tvekan möjligheten att låta företaget säga upp abonnemangen åt dig. Du kan enkelt och med bara ett klick säga upp oönskade tjänster från mängder av bolag. Fackföreningar, gymkort, tidningar, tv-kanaler och välgörenhetsorganisationer. Aldrig tidigare har det varit så enkelt att spara pengar!

 

Är det säkert att använda?

Vår bedömning är att Mina Tjänster är ett tryggt och säkert verktyg för dig som konsument. Bolaget drivs av seriösa ägare som är långsiktiga i satsningen. Det kostar ingenting utan de tjänar pengar genom provision när kunderna väljer att byta bolag.

Genom inloggningen med Mobilt Bank-ID finns ingen risk att någon skulle missbruka ditt konto, så länge det bara är du som har kontroll över ditt Bank-ID. 

Detta är samma typ av säkerhetslösningar som storbankerna använder. Var uppmärksam på att du ger Mina Tjänster en fullmakt att ändra eller avsluta dina abonnemang. Tänk också på att Mina Tjänster är ett oberoende företag som inte ägs av någon leverantör.

Du kan aldrig förhandla direkt med Mina Tjänster utan om du vill få ner priset eller inte är nöjd med en viss tjänst, måste du kontakta bolaget direkt.

 

Plus

 Ett snabbt och enkelt sätt att spara pengar

 Smidig översikt över dina månadsbetalningar

 Snabb och enkel uppsägning av oönskade tjänster

 Användarvänligt

Minus

 Alla tjänster syns inte alltid

 Ser endast hur mycket du betalar och till vilket företag. Inte för vad du betalar.

Mer läsning: Vad säger lagen om hur personuppgifter får behandlas?

15 augusti 2016

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...