Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

UberEATS: Succén har kommit till Stockholm

Det populära taxibolaget Uber har gett sig in i konkurrensen om att leverera din mat. Nu har UberEATS, som redan etablerat sig i flera städer i USA, hittat till Stockholm.

Snabbnavigering

Vad är UberEATS?
UberEATS i USA
UberEATS i Stockholm
Så går det till
Kontakta kundtjänst
Erbjudanden
Ska man dricksa?
Vad är Uber?
De bästa konkurrenterna
Därför ska du testa UberEATS
Plus och minus
 

 

Vad är UberEATS?

UberEATS har sedan 2014 levererat mat från lokala restauranger i bland annat New York och San Fransisco. I appen ser du alla närliggande restauranger och kan beställa mat från din favorit. UberEats lovar att leverera maten inom 30 minuter och om leveransen försenas får du nästa beställning betydligt billigare.

Första månaden bjuder UberEATS på leveransen. Du betalar därför lika mycket med Uber Eats som om du själv åkt till restaurangen, men nu får du det hemlevererat på köpet. Appen gör det även möjligt för dig som har någon form av matallergi att få en specialbeställning. Du lämnar ett meddelande i samband med din beställning för att uppmärksamma restaurangen om dina allergier.

Du kan beställa de maträtter som restaurangen har gjort tillgänglig för leverans och genom en speciell meny som baseras på popularitet i området. Precis som med taxiappen Uber kan du spåra din leverans och se hur lång tid det kommer dröja tills maten är framme.

Just den delen av tjänsten skiljer sig inte mycket från till exempel svenska Waitress där man betalar genom appen men själv hämtar maten från restaurangen.

 

UberEATS i USA

Precis som i Sverige använder många Uber för att åka taxi. Men i USA har de gått längre och siktar på att erövra stora delar av transportmarknaden. Bland annat erbjuder man leverans av paket och flytthjälp. Anledningen till att Uber var säkra på att de kunde ta sig in i marknaden för matleverans i USA var deras unika leveranstid.

I samtliga städer där UberEATS finns, får man vänta upp till 30 minuter men i New York har du maten hos dig inom 10 minuter. Hur det kan gå så snabbt?

Svaret är att de som levererar maten hämtar upp ett antal måltider innan lunchkaoset och förvarar dem i en väska som håller värmen. Så fort någon gör en beställning är maten redan klar och levereras inom minuter.

Trots att UberEats erbjuder ett mindre urval från menyn lyckas de locka de kunder som prioriterar att få maten snabbt. Du har möjlighet att beställa mat från vilken restaurang som helst (så länge Uber samarbetar med dem). Du kan med andra ord befinna dig vart du vill, på en strand, en äng eller i en park, och Uber kan hitta din position.

De flesta personer som levererar åt UberEATS i USA är ungdomar. Många studerande ser jobbet som ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar på. Ersättningen de får är 3 dollar per leverans.

 

UberEATS i Stockholm

Uber Eats drog igång i Stockholm under 2016 och samarbetar för tillfället med ett hundratal restauranger. Än så länge verkar det som att du måste befinna dig innanför tullarna för att kunna använda tjänsten.

Priserna i appen kan i vissa fall skilja sig mot priset på restaurangerna. Du kan använda UberEATS sju dagar i veckan från 11:00 till 23:00. För själva hemkörningen betalar du en bokningsavgift.

 

Så går det till

Börja med att ladda ner appen och ange din adress. Välj från menyn från de bästa restaurangerna i din närhet och beställ sedan maten.

Du ansluter ditt kontokort till appen i samband med beställning. Därefter levereras maten till dig inom några minuter.

Steg för steg

 Öppna Uber appen.

 Bläddra till höger tills du ser EATS (vilket endast är synligt om du är inom de områden där leverans är möjlig).

 Ange den adress du vill att maten ska levereras till eller flytta på den blå “nålen” till din position på kartan och klicka sedan på “Se meny”.

 Välj din önskade måltid.

 Inom några minuter levereras maten till dig.

 

Kundtjänst

Du kan nå kundtjänsten via mejl eller appen. Om du beställt mat och det uppstår några problem kan du kontakta UberEATS direkt genom appen. De hjälper dig med ditt ärende.

 

Erbjudanden

I appen kan du dela UberEATS på sociala medier med en speciell kod. Om någon beställer mat med din kod får du en rabattkod skickad till dig som du kan använda vid nästa beställning.  

 

Ska man dricksa matleverantören?

Nej, det behövs inte. Dricksar man blir leverantören glad med det är inget som förväntas. Det man istället kan göra är att tacka dem genom bra omdömen i appen.

En av UberEats egna matleverantörer har sagt att det är självklart att man älskar dricks men att det inte är något som förväntas.

 

Vad är Uber?

Uber är ett IT-företag från San Fransisco som sedan 2009 erbjudit en tjänst där man kan beställa och betala taxiresor.

Uber ger dig möjlighet att välja om du vill vara chaufför eller passagerare. Du ansluter dig till deras app och kan se var närmsta Uber förare befinner sig för att “beställa” skjuts. Tjänsten har funnits tillgänglig i Sverige sedan 2013.  

I USA och flera andra länder erbjuder även Uber matleveranser genom varumärket UberEATS.

LÄS ÄVEN: Taskrunner hjälper dig montera möbler
 

 

Konkurrenter

I Sverige finns redan många företag som erbjuder hemleverans av mat. Det kan därför bli svårt för UberEATS att slå sig in i marknaden.

De största företagen som finns i Sverige idag är Foodora, Hungrig, Onlinepizza och Aptit. Nedan listar vi företagen, det bästa först:

1. Foodora | + Bäst genomsnittlig leveranstid!

Foodora erbjuder hemleverans av mat precis som UberEats. De samarbetar idag med ungefär 6500 restauranger i 10 länder runt om i världen.

Foodora finns tillgängliga i Stockholm, Göteborg och Solna/Sundbyberg.

I genomsnitt levererar de maten till kunder inom 30-35 minuter.


2. Onlinepizza | + Stort urval av restauranger

Onlinepizza erbjuder hemleverans av mat från över 1200 restauranger.

Onlinepizza finns tillgängligt i alla Sveriges städer.

Så fort du gjort en beställning får du upp en klocka på skärmen som räknar ner tills maten beräknas komma.


3. Hungrig | - Mindre urval restauranger

Hungrig erbjuder också hemleverans av mat från 450 restauranger.

Hungrig finns tillgänglig i 9 städer i Sverige.

De har ingen bestämd leveranstid men det framgår en ungefärlig tid vid beställning.


4. Aptit | - Levererar till få städer

Företag som erbjuder hemleverans av mat i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Leveranstiden inom tullarna är 60 minuter. Leveranstiden till närförorten och ytterförorten är 90 minuter.

 

 

Varför ska jag testa UberEATS?

  • Det går snabbt, du slipper långa leveransstider
  • Betalningen sker smidigt genom appen det förväntas inte att du dricksar
  • Du slipper långa köer på restauranger eller väntan på ett ledigt bord
  • Genom förhandsvalda rätter har du tillgång till det bästa i menyn
  • Du sparar en massa tid

Om du är hungrig och vill ha maten snabbt är det värt att ge UberEATS ett försök.

 

Plus och minus


+ Gratis leverans första månaden
+ Kompensation om de är sena

- Endast restauranger i din närhet
- Finns bara i Stockholm

2016-08-22

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...