Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Taskrunner outsourcar småjobben du inte vill göra själv

Snabbnavigering

Vad är Taskrunner?
Detta kan du få hjälp med
Så kommer du igång
Är det seriöst & säkert?
4 saker du inte visste om Taskrunner

 

Vad är Taskrunner?

Taskrunner är en förmedlingstjänst för mindre jobb. På företagets hemsida eller i appen kan privatpersoner lägga upp annonser med olika uppdrag och tjänster som de vill ha hjälp med.

Det Taskrunner gör är att koppla ihop personer som behöver hjälp med personer som vill utföra jobben.

Ofta handlar det om enstaka, mindre uppdrag som att klippa gräset, frakta skräp till återvinningen, montera IKEA-möbler eller sätta upp taklampor.

LÄS ÄVEN: Sveriges största loppisguide

Alltså sådant som de flesta av oss kan göra själva men av olika anledningar inte vill, orkar eller hinner. Småjobben outsourcas i närområdet och en “runner” ser nya uppdrag i appen. Utöver beskrivningen av själva uppdraget syns ersättningen som uppdragsgivaren är villig att betala.

Flera runners kan tacka ja men det är uppdragsgivaren som väljer vem som ska få uppdraget. Varje runner har en profil där du kan se tidigare uppdrag, omdömen och bakgrundskontroll.

Så här går det till steg för steg:

 Beskriv vad du behöver hjälp med.

Screenshot från taskrunner appen

 Lägg gärna till en bild. Ange plats och andra detaljer.

Montera möbler

 Ditt uppdrag syns i appen. Få svar av en runner i närheten. 

Screenshot från Taskrunners app

 Jobbet utförs. När du godkänt uppdraget får runnern betalt.

En Taskrunner hjälper till att montera en hylla

 

Detta kan du få hjälp med

Du kan få hjälp med det mesta. De populäraste tjänsterna enligt Taskrunner själva är:

 Montera möbler – få hjälp med att skruva ihop t.ex. Ikeamöbler.

 Transport – hjälp med att bära, fytta eller frakta saker.

 Slänga skräp – köra bort skräp till soptippen.

 Handyman – hjälp med målning eller renovering.

 Datorhjälp – du får hjälp med att installera, reparera eller snabba upp datorn.

 Övrigt – Kan vara städning, kratta löv eller annat trädgårdsarbete.

Exakt vad uppdraget går ut på beskrivs av uppdragsgivaren. Sedan är det upp till runnern om denne vill ta uppdraget till det pris som beställaren vill betala. För svårare uppdrag är priset högre och det motsatta gäller för enklare uppdrag. Priset påverkas också av hur många runners som är tillgängliga på orten.

En taskrunner stryker en skjorta

Att lägga in uppdrag är gratis. När uppdraget utförts sker betalningen via kort eller direktbanksbetalning.

 

Så kommer du igång

Du börjar med att skapa ett uppdrag och registera dig. I samband med registreringen godkänner du avtalsvillkoren. Ange en plats, datum och tid samt den ersättning du är villig att betala för hela uppdraget. Du bestämmer priset själv men 100 kr i timmen är en riktlinje.

Om du inte vet hur lång tid ett uppdrag tar eller hur mycket det är värt, skriv vad du vill och sedan kan runnern själv ändra priset. Om du godkänner det nya priset, så har ni kommit överens.

LÄS ÄVEN: Med appen Waitress går du före i kön på snabbmatsställena

När uppdraget är skapat lutar du dig tillbaka och väntar på att en runner ska acceptera. Med Taskrunners app i mobilen får du notiser om allt som händer.

Du får svar direkt från olika runners i närheten som vill utföra ditt uppdrag. När du valt en runner deponeras pengarna för uppdraget på Taskrunners konto tills uppdraget är utfört och du är nöjd. När du sedan godkänner uppdraget får runnern betalt.

Vill du hellre vara en runner? Då kollar du på uppdragslistan och hittar ett uppdrag i ditt område som du tycker passar dig. Lägg ett bud och få svar från kunden. Efter uppdragets slut förs pengarna över till ditt konto. Du får själv ansvara för att kolla upp hur mycket skatt du ska betala.

Taskrunner agerar endast mellanhand. Uppdragsgivaren ansvarar själv för skatter och arbetsgivaravgifter men om summan inte överstiger 10 000 SEK mellan en och samma runner och uppdragsgivare per år, betalas inga skatter.

Under 1000 kr behöver du inte lämna någon kontrolluppgift.

 

Är det seriöst & säkert?

Alla runners genomgår kontroller och i appen kan du se tidigare omdömen för varje runner. När ett uppdrag har utförts får uppdragsgivaren sätta ett betyg.

Du ser på varje Runners profil, om de har verifierat legitimation, blivit intervjuade eller fått omdömen från tidigare uppdrag. En typisk runner är ofta en student, en pensionär eller andra som har tid över.

Vid varje uppdrag finns en försäkring som gäller båda parter. Om något går sönder eller om en olycka inträffar, gäller Taskrunners försäkring. Kontrollera dock innan vad som gäller för just ditt uppdrag.

Betalningen överförs på ett säkert sätt och skyddar också bägge parter. Varken uppdragsgivare eller runner behöver hantera pengar mellan varandra, utan när ett pris på ett uppdrag är satt, så sköter Taskrunner överföring av pengar på ett säkert sätt.

 

4 saker du inte visste om Taskrunner

1) Företagets VD och grundare Robin Szekely satsade alla sina besparingar på företaget. För att tjäna extrapengar använde han sin egen tjänst. Bland annat klippte han en gräsmatta och fick 400 kr.

2) I dagsläget finns nästan 1500 bakgrundskontrollerade runners. Över 1000 uppdrag har förmedlats sedan Taskrunner startade.

3) Taskrunner är en del av den nya, trendiga delningsekonomin som just nu sprider sig som en löpeld i USA.

Tanken bakom delningsekonomin är att inget står oanvänt utan att alla resurser i samhället kommer till användning. Andra tjänster inom delningsekonomin är bland annat Airbnb och taxitjänsten Uber, som nu även börjat köra hem mat.

4) Runner anspelar på någon som springer och tanken enligt Taskrunner är att en runner känner sig som i ett spel där man springer omkring och plockar poäng.

2016-07-15

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...