Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Månadsränta:

Credways Privatekonomiska skola

Lär dig grunderna om effektiv ränta, amortering och skillnaden mellan olika typer av lån som blancolån, mikrolån och kontokrediter. Det och mycket mer kan du läsa om i Credways privatekonomiska skola.

Annuitetslån eller rak amortering?

Du som funderar på att låna pengar har antagligen stött på begreppen annuitetslån och rak amortering. Om du väljer att ta ett lån med rak amortering betyder det att du kommer amortera lika mycket varje månad, och på så sätt sänka räntekostnaderna över tid.

Väljer du istället annuitetslån så amorterar du lite i början och mer fram emot slutet, medan räntekostnaden ligger på samma nivå under hela lånet.

Läs mer

Konsumentkredit

En konsumentkredit är ett lån till en privatperson som ska användas för personligt bruk. Till exempel för att köpa en bil eller diverse konsumtion av mindre slag.

Läs mer

Privatlån, Blancolån, Snabblån?

Det finns många olika typer av lån, blancolån, mikrolån, bostadslån, privatlån, snabblån osv. Här reder vi ut skillnader och likheter mellan de olika lånebegreppen.

Läs mer

Bank eller Finansbolag?

Vad är skillnaden mellan en bank, kreditmarknadsbolag, finansbolag och låneförmedlare? Vi reder ut de olika begreppen för finansbranschens företagsformer.

Läs mer

Statliga insättningsgarantin

Statens insättningsgaranti ger upp till 950 000 kr tillbaka om banken går i konkurs och upp till 5 miljoner i särskilda fall. Men garantin gäller inte alltid. Vi har samlat det du behöver veta om statliga insättningsgarantin.

Läs vidare

Pantbrev och lagfart

Pantbrev och lagfart är viktigt att känna till för den som planerar att köpa hus. Här får du svar de vanligaste frågorna.

LÄS MER

Skuldsanering

Skuldsanering är när en skuldsatt person slipper skyldigheten att betala sina skulder. 

Läs mer

Existensminimum

Här får du svar på de vanligaste frågorna kring existensminimum. Vad är det och vem får det?

Läs mer

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...